Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

 

Aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor dragi. Spălați-vă regulat și minuțios pe mâini, respectați eticheta tusei, păstrați distanța socială și stați acasă. #Covid19 #StaiAcasa

COALITIA 2007 INDEAMNA CETATENII SA PARTICIPE LA ALEGERILE DIN 3 IUNIE

Distribuie prietenilor:


Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte - Coalitia 2007 - cheama cetatenii cu drept de vot din R. Moldova sa participe la votare in ziua de 3 iunie ca sa-si aleaga primarii si consilierii in consiliile raionale, orasenesti si satesti.

Coalitia 2007 indeamna alegatorii sa se informeze corect, complex, din diverse surse in ce priveste concurentii electorali si programele acestora, pentru a-si exercita constient dreptul de vot.

Totodata, Coalitia 2007 incurajeaza toti tinerii, in special studentii si pe cei care vor vota pentru prima data, sa se informeze despre procedura corecta de vot si sa participe activ la alegeri pentru a decide cu votul lor cine va fi primarul si consilierii comunitatii unde domiciliaza sau au resedinta.

Coalitia aminteste ca participarea la votare reprezinta un mecanism important prin care cetatenii pot da o apreciere si influenta modul in care sunt administrate afacerile statului. De asemenea, exercitarea dreptului de vot ofera posibilitatea de participare in procesul de luare a deciziilor, de implicare in organizarea serviciilor si administrarea bunurilor publice locale.

Circa 2,5 milioane de alegatori sunt inscrisi in listele electorale pentru alegerile locale generale care vor avea loc la 3 iunie, numarul acestora fiind cu circa 300 mii mai mare decat la alegerile locale din 25 mai 2003. La alegerile locale din 2003, rata participarii la alegeri a fost de 58,68%, dintre care cei mai activi au fost alegatorii din raioanele Basarabeasca, Cantemir si Ocnita, unde s-a prezentat la urne peste 75% din electorat. La Balti si Chisinau, rata de participare a fost de 35 si, respectiv, 45%, fiind cea mai mica din R. Moldova.

Sursa: Info-Prim Neo

 

 


Distribuie prietenilor:


logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet