50 de tinere lidere din Chișinău și Comrat au devenit absolvente “LeaderSHE - Young Women Leaders’ Academy” ediția a II-a
Sâmbătă, 22 iunie “LeaderSHE - Young Women Leaders’ Academy” ediția a II-a a făcut totalurile prin festivitatea de încheiere a proiectului şi înmânarea diplomelor participantelor LeaderSHE. Timp de zece luni, 50 de fete din Chişinău şi Comrat au deprins abilităţile de lider prin traininguri de liderism şi întâlniri cu femei de succes.
Festivitatea de încheiere a Academiei LeaderSHE ediția a II-a a reunit Ambasadoare LeaderSHE, mentori și părinți, care au venit să felicite proaspetele absolvente.În deschiderea evenimentului, fondatoarea LeaderSHE, Olga Melniciuc a remarcat că ediția a doua a proiectul s-a autodepășit, întrucât participantele au implementat deja trei sub-proiecte de liderism comunitar și politic, iar altele opt sunt în proces de derulare. „Am reușit să îmbunătățim sub-programul de mentorat, am avut mai multe mentore decât anul precedent. Ne bucură că am realizat cu succes Academia LeaderSHE într-o localitate nouă pentru noi - or. Comrat, datorita susținerii partenerilor locali și activismului fetelor-voluntare din cadrul proiectului”, a conchis Olga Melniciuc.
Trainerul și mentorul, Nati Vozian a remarcat și ea interesul fetelor pentru trainingurile LeaderSHE „ am avut oportunitatea să lucrez cu tineri cu inițiativă, cu fete care vor să meargă mai departe, care vor să se dezvolte, am avut o comunicare foarte vie și foarte energică”.În cadrul festivității, participantele au demonstrat roadele celor zece luni de proiect prin prezentarea proiectelor care urmează să fie implementate. Astfel, rând pe rând în echipă,fetele și-au prezentat ideile transpuse în proiecte de orientare profesională a tinerilor din orfelinate, club de oratorie și învățare a limbilor străine, etc.
Pentru Olga Uţan din Comrat, LeaderSHE a adus-o mai aproape spre realizarea visului “din copilărie mi-am dorit să organizez un club al oratorilor, iar graţie LeaderSHE am găsit modalitatea prin care îl pot realiza”. Și pentru Tatiana Lifciu, LeaderSHE a însemnat o experiență unică “m-a făcut să văd lucrurile din perspectiva unei persoane încrezute în sine. Implementând proiectul "Simularea Consiliului European", împreună cu echipa din care fac parte, am înțeles că scopurile, care la început par inaccesibile, sunt mult mai aproape atunci când sunt analizate prin prisma anumitor tehnici”.
Festivitatea s-a încheiat cu înmânarea diplomelor și o surpriza: un tort pe care era scris sloganul LeaderSHE “Tinerele de azi. Liderii de mâine”. După proiect, participantele au ocazia să-și continue activitatea în cadrul Clubului LeaderSHE. Proiectul va continua cu ediția treia, cu metode noi de învățare, abordari invoative și un program îmbunătățit.
Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO “CAAP” cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.