Proiectul “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova” şi-a desemnat cîştigătorii PGM şi a lansat Ghidului Antreprenorului pe înţelesul tuturor

Foto InfotagReprezentanţa AO HILFSWERK AUSTRIA în Republica Moldova a lansat oficial publicaţia „Ghidul Antreprenorului pe înţelesul tuturor”, elaborată în cadrul proiectului “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

„Ghidul Antreprenorului pe înţelesul tuturor” prezintă un instrument actual, util şi accesibil  pentru cei care vor să renunţe la o parte din cheltuielile curente şi de moment în favoarea unei afaceri proprii, care să genereze beneficii materiale pe termen lung. Ghidul a fost structurat pe principiul întrebări-răspunsuri, oferind prezentarea schematică şi grafică a informaţiei, care poate fi uşor aplicată în practică de cei care primesc bani de peste hotare şi vor să investească în Republica Moldova, dar cărora le lipsesc cunoştinţele necesare. Varianta electronică a ghidului este disponibilă pe site-ul oficial al proiectului www.migranti.md. La ghid este anexat un CD cu legislaţia şi mostre de acte utile în administrarea şi gestionarea afacerii.

De asemenea, în cadrul evenimentului Hilfswerk Austria în Republica Moldova a înmînat certificatele beneficiarilor programului de granturi mici. Dna Kathrin Pauschenwein, coordonator regional, Hilfswerk Austria International a menţionat în discursul său importanţa susţinerii Uniunii Europene proiectelor de combaterea migraţiei şi realocarea remitenţelor pentru dezvoltarea comunităţilor rurale din Republica Moldova.

Cei 7 cîştigători ai concursului de granturi vor beneficia de echipamente, utilaje şi bunuri în valoare de pînă la 15.000 Euro fiecare cu scopul de a dezvolta afaceri proprii în domenii, precum: apicultură, agricultură, prelucrarea fierului forjat, servicii de reparaţie a tehnicii agricole, creşterea iepurilor, morărit, servicii de testare a cablurilor electrice.

Proiectul “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”, implementat de Hilfswerk Austria International cu suportul financiar al Uniunii Europene, are drept scop corelarea fenomenului migraţiei şi dezvoltarea comunităţilor din Republica Moldova. Aceasta este posibil prin utilizarea efectelor pozitive ale migraţiei pentru dezvoltarea comunităţilor şi de a mări impactul pozitiv al remitenţelor în Moldova, prin îmbunătăţirea capacităţilor beneficiarilor de remitenţe de a iniţia activităţi generatoare de venituri, de a investi şi a dezvolta afaceri în comunităţile lor.

Proiectul este implementat în raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti în perioada aprilie 2011-iunie 2013.

Pentru informaţii adiţionale:

Victor Koroli, manager de proiect, Hilfswerk Austria în Moldova, Tel. + 373 22 212541, Email: victor.koroli@hwa.md, Web: www.migranti.md

Foto: INFOTAG

 

Un proiect implementat de către Hilfswerk Austria International                 

Alexandru cel Bun St. nr 85

MD 2012 Chişinău,

Republica Moldova

Tel: (+ 373 22) 21 25 41

Fax: (+ 373 22) 21 25 54

 

Acest proiect este finanţat de către Uniunea Europeana

Delegaţia Comisiei Europene in Republica Moldova

12 Kogălniceanu st.,

Chişinău, MD 2001,

Republica Moldova

Tel: (+373 22) 50 52 10

Fax: (+373 22) 27 26 22 

 

Comisia Europeană este organul executiv al UE

“Uniunea Europeana este constituita din 27 state membre, care au decis să-şi unească treptat abilităţile, resursele şi destinele. Împreună, pe parcursul unei perioade de 50 de ani de extindere, ele au creat o zona de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabila, menţinînd în acelaşi timp diversitatea culturală, toleranţa, şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană este decisă de a împărtăţi realizările şi valorile sale cu ţările şi oamenii din afara frontierelor sale".

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola