LA CHISINAU SUNT DESFASURATE O SERIE DE ACTIVITATI MENITE SA DEMOCRATIZEZE ACTUL DE GUVERNARE
Potrivit unui comunicat al organizatiei, in cadrul proiectului €žDezvoltarea capacitatii societatii civile in consolidarea parteneriatului cu autoritatile publice locale", intre 26 si 29 februarie curent la Chisinau se vor afla in vizita patru experti in domeniu din Timisoara (Romania) si Ivano-Frankovsk (Ucraina).
Acest grup va realiza o serie de intalniri cu primarul general al mun. Chisinau, consilieri municipali, functionarii publici, ONG-uri din domeniul dezvoltarii comunitare. Vor fi purtate discutii la tema implicarii cetatenesti in actul decizional local. Ulterior si alesii locali din Chisinau, dar si reprezentantii c elorlalte parti implicate in proiect, vor intreprinde vizite la Timisoara ( in martie 2008) si Ivano-Frankovsk (in aprilie 2008).
Scopul proiectului costa in examinarea si preluarea practicilor de succes in guvernarea locala, elaborarea si implementarea mecanismului de implicare a cetateanului in actul decizional local.
INRECO saluta initiativa autoritatilor publice municipale in aprobarea Regulamentului privind transparenta actului decizional si initierea procedurilor pentru examinarea Regulamentului privind functionarea Consiliilor Consultative de Cartier, se mentioneaza in comunicat.
In luna mai 2008, la Chisinau se preconizeaza desfasurarea unui seminar international la care va fi prezentat Ghidul Cetateanului si vor fi purtate discutii la tema Consiliilor Consultative de Cartier. De asemenea, va avea loc Conferinta de incheiere a proiectului.
Proiectul este implementat in parteneriat cu autoritatile publice locale din cele 3 orase: Chisinau, Timisoara si Ivano-Frankovsk, precum si cu contributia Institutului de Rezolvare a Conflictelor INRECO, Agentiei Regionale "Comunitas" (Chisinau), Agentiei pentru Informarea si Dezvoltarea Organizatiilor Neguvernamentale (Timisoara) si Asociatiei de Dezvoltare Economica din Ivano-Frankovsk.
INRECO este o organizatie fondata cu scopul de a contribui la dezvoltarea social-economica a Republicii Moldova in contextul reintregirii teritoriale si integrarii europene, prin realizarea programelor de dezvoltare a resurselor umane si solutionare a situatiilor de conflict, promovarea bunei guvernari.