CIDP ANIMA//City Quest „Pe urmele Valorilor EUropene!” în Bălți



civic.md

Comunicat: Primul CITY-QUEST „Pe urmele valorilor EUropene” în municipiul Bălți

La 26 mai 2024, în municipiul Bălți a avut loc primul #CityQuest „Pe urmele Valorilor EUropene!” . Scopul evenimentului a fost de a realiza o platformă de interacțiune offline între tinerii din municpiul Bălți, dezvoltarea relațiilor de prietenie și socializare, descoperirea „Valorilor EUropene”, etc. Evenimentul a implicat peste 100 tineri din municipiu. Aceștia au avut drept misiune de a identifica 11 „baze” ale Quest-ului, a depăși provocările acestui traseu și a rezolva cât mai corect și rapid sarcinile. Participanții, au descoperit pentru sine instituțiile din municipiu ce promovează și activează în baza valorilor „demnitatea umană”,  „democrație”, „egalitate”, „educație de calitate”, „istorie și tradiții” „statul de drept” sau „drepturile omului”.

City Quest-ul a fost organizat de CIDP ANIMA în parteneriat cu CRAT/Anticafeneaua din Bălți cu suportul generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Mihalcean Nonna, directoare executivă CIDP ANIMA „Evenimentul a creat platformă unică de formare a cunoștințelor și noilor prietenii între tineri! Prin intermediul activității am reușit să inițiem un interes a tinerilor față de Valorile Europene și identificarea acestora în viața de zi cu zi. Este un eveniment frumos și activ, care implică logica și viteza, lucru în echipă și comunicare. Credem că am reușit să dezvoltăm aceste calități la participanți.”

Andrei, participant la City Quest_ „A fost greu traseul, dar foarte interesant. Echipa mi-a plăcut mult, ne-am implicat cu toții și am reușit să identificăm toate punctele pe hartă. Așteptăm și alte activități similare. La sigur voi participa.„

 

Primele 3 locuri au fost premiate cu cadouri de preț și Certificate de participare din partea donatorilor. Toți tinerii au luat #Ruxacuri cu brend-ul evenimentului și cu merinde la #Start!

#BRAVOO tinerilor pentru implicare și suflet, pentru inspirație și putere de care au dat dovadă în această cursă! Bravoo celor 14 echipe care au ajuns la final și au descoperit pentru ei secretul evenimentului.

______________________

Organizarea acestui eveniment City Quest „Pe urmele Valorilor Europene!” a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui material ține de responsabilitatea CIDP ANIMA și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.