37 de absolvenți ai cursului Fundamentele IT de la Orange Digital Center pregătiți să cucerească „Everestul” lor în tech



width=718

 

Cursul Fundamentele IT, desfășurat anual la Orange Digital Center, a adunat, pe data de 22 mai, 37 de absolvenți și absolvente pregătiți/te să cucerească lumea tehnologiei. Pe parcursul a 2 luni, participanții au studiat 4 module complexe pentru a pune bazele carierei lor în IT.

 

Cursul a fost urmat de tineri și profesioniști veniți din diferite domenii de activitate - studenți, profesori cu peste 14 ani de experiență și angajați IT – care și-au dorit să învețe o meserie a viitorului.

width=718

 

Alexandru FURDUI, profesor, trainer și absolvent al cursului Fundamentele IT:  „De mult timp priveam spre domeniul IT datorită perspectivelor pe care le oferă, iar văzând că și alții de vârsta mea au avut curajul să facă acest pas, m-am simțit încurajat să urmez acest curs pentru a mă reprofila, fiind și părinte a patru copii, cărora vreau să le ofer un exemplu pozitiv.” 

 

Programul a avut loc în perioada 25 aprilie - 22 mai 2024 și le-a oferit participanților cunoștințe fundamentale și bine definite despre domeniul tehnologiilor informaționale. Mai mult, a venit și cu noțiuni esențiale despre securitatea de rețea, managementul sistemelor de operare, limbaje de programare, managementul de proiect și abilități esențiale în cariera IT.

 

width=225 width=225 width=225

 

După cele 25 de ore de curs interactive și practice incluse în program, absolvenții obișnuiesc să își continue călătoria în industria IT. Iar pentru a-și aprofunda cunoștințele în domeniu, majoritatea dintre ei se înscriu și la cursurile specializate de Quality Assurance #manual și Front-End Developer,  care se desfășoară, la fel, în cadrul hubului de învățare pentru viitor, Orange Digital Center.

 

Mai mult, pentru toate persoanele pasionate de tehnologie, hubul vine cu o surpriză. Lansăm ediția #weekend a cursului Fundamentele IT, potrivită pentru oricine își dorește să înceapă o carieră în IT de la zero, însă nu are suficient timp liber. Cursul are un număr limitat de locuri, disponibile conform principiului „primul venit, primul servit” și în baza rezultatelor unui test dedicat.

 

Programul de învățare Fundamentele IT este lansat de Fundația Orange și este realizat în parteneriat cu Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups, sub umbrela Orange Digital Center.

 

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.


Mai multe detalii despre Orange Digital Center sunt disponibile pe digitalcenter.orange.md