Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Animalele fac oamenii să zîmbească



S-a demonstrat încă o dată că animalele de companie  au o influenţă benefică asupra oamenilor. Mulţi oameni îşi împart  chiar viaţa cu animalele,  pentru unii dintre noi, ele devin membri cu drepturi depline în familie. Despre o astfel de relaţie  aflaţi mai multe de la Alina Lîsenco,  în interviul ce urmează.

Vorbeşte-ne despre tine şi despre lucrurile cu care te mîndreşti la acest moment.260011_121396454610934_6004323_n

Aş spune că sunt o persoană deosebită prin faptul că îmi place vestimentaţia extravagantă, colorată şi sunt o fire echilibrată şi dinamică. Am terminat facultatea de Relaţii Economice Internaţionale iar în prezent sunt masterandă la Drept Vamal. Activez ca şi machioză la un salon de frumuseţe din capital şi cred că aceasta va fi alegerea mea şi pe viitor. Dacă e să vorbesc despre hobby-uri atunci aş putea spune că îmi place să schiţez imagini cu haine dar încă nu mi le croiesc singură dar cred că ar fi posibil în viitor şi acest lucru, plus la toate admir lucrurile hand made.

De ceva timp în familia ta a fost inclus un nou membru, cînd a avut loc prima interacţiune cu cîinele tău?

Istoria cîinelui meu e una interesantă, totul a pornit de la ideea de a scrie pe nişte foiţe dorinţele mele precum şi cele ale unui bun prieten. Noi ne-am schimbat cu foiţele şi observînd ce am notat pe ele, mi-a promis că-mi face realitate una din dorinţe: cea de a avea un cîine.

Caţelul  a fost adus din Odesa  cu o lună  înainte de ziua mea, adică pe  6 iunie  2011.Cînd mi l-a dăruit era foarte mic, era ca un copil pentru mine şi trebuia să-i ofer toată dragostea mea pentru a creşte fericit. A fost dragoste la prima vedere, chiar din prima seară am dormit împreună iar după aceea suntem de nedespărţiţi.

Ce ai învătat despre comunicare, fericire şi împlinire de la Richard?

Am învăţat de la el să  fiu  mai bună, el nu se supără niciodată şi nu latră la nimeni cu rău. Cu ajutorul lui am devenit mai comunicabilă căci atunci cînd mergem la plimbare lui îi place să se zbenguie pe lîngă oamenii din stradă, parc şi deci şi eu încep să iau legătura cu ei. Oameni  din jur  îmi zîmbesc atunci cîn eu sunt cu el deoarece el e mereu în mişcare, e mereu zglobiu, se joacă şi e plin de viaţă. Am multe de învăţat  de la el şi în continuare.

Alina, vorbeşte-ne te rog despre proiectele la care ai participat împreună cu Richard.

Noi am participat la proiectul  „salvaţi viaţa”, am ieşit la sesiune foto împreună cu el şi am fost invitaţi să ne filmăm chiar şi într-un videoclip. Chiar şi în viitorul apropiat suntem invitaţi să participăm la o sesiune foto pentru a prezenta vestimentaţia pentru cîini. Suntem la fel de implicaţi ambii  în cadrul mai multor evenimente ce ne fac fericiţi pe ambii şi ne fac să privim mai diferit viaţa şi pentru asta îi mulţumesc.

De unde a aparut dorinţa de a te implica împreună cu Richard în cadrul acţiunilor de caritate?

În primul rînd eu fac asta din plăcere, sigur că ma duc doar  atunci cînd sunt invitată. Atunci cînd merg cu Richard atmosfera e mai plăcută, mai distinsă şi chiar mă simt bine să merg la evenimete de caritate căci îmi place să fac oamenii fericiţi.

Să vezi că noi trăia319773_314462941970950_1331300428_nm lîngă o cafenea şi cînd ieşeam cu el afară, el se ducea la cafea şi se aşeza la o măsuţă, plus la toate îi place să pozeze şi preferă să mănînce ceva gustos.

El iubeşte să aibă atenţie şi îi place socializarea. Cînd eu mă întîlnesc cu cineva el doreşte primul să fie salutat. Îmi este plăcut faptul că el e iubit de oamenii din jur căci în funcţie de comportamentul lor cu el eu îmi formez imagine despre acele personalităţi.

Relatează-ne cîteva lucruri  interesante despre proiectul  „Salvaţi viaţa”.

A fost un proiect de binefacere,  desfăşurat pe 31 mai 2012 dar  care a a fost preconizat pentru ziua copiilor, adică pentru copiii bolnavi din ţara noastră care au nevoie de susţinere morală şi financiară. A fost organiyată o licitaţie  în care am prezentat  obiecte, lucruri astfel încît aceste lucruri au fost cumpărate mai scump decît preţul stabilit  la început.

Am primit această propunere din cadrul  unui site destinat animalelor. A fost o experienţă deosebită!

Spune-ne cîteva lucruri deosebite despre Richard.

Se spune că animalele simt oamenii răi, Richy e cel care le dă tuturor o şansă, o începe cu toţi de la zero.

Un lucru pe care noi doi îl iubim este acela că  sărim ambii pe pat, ceea ce eu nu am observat la alţi cîini. El e cel care se bucură, dă din codiţă, e zglobiu atunci cînd eu mă bucur de ceva. El este cel care mă cuprinde ca un om în momentul în care mă simt singură şi îmi oferă sprijin  şi mă încarcă cu energie. E un adevărat prieten.

În mare parte se deosebeşte de restul cîinilor din rasa sa, este preţios  pentru că chiar şi medicul nostru a zis că se deosebeşte de restul cîînilor, e  cu adevărat special.

Cum crezi, ce le-ar spune oamenilor cîinele tău daca ar putea vorbi?

Eu cred că el le-ar transmite un mesaj, chiar poate şi acum încearcă să o facă: “ viaţa nu e atît de dificilă şi grea precum o văd oamenii, trebuie să lupte pentru a trece peste greutăţi şi să vadă în orice lucru o parte pozitivă”.

Dacă toţi  ar fi  ca Richard lumea ar fi mai bună, mai zîmbitoare, mai pozitivă.

Realizat de Daniela Caraiman

540306_284710684946176_149839179_n