Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Mihaela Iuraşcu : „Filosofia AIESEC este crearea unui mediu global de învăţare”

Mihaela_Iurascu

Am cunoscut-o la „Perforum” un seminar unde am învăţat cu ce se mănîncă managementul performanţeii. Bănuiesc eu că tot greul a venit pe umerii ei şi a celor din echipa AIESEC, pentru că ei au fost „vinovaţi” de organizarea acestui eveniment. Mihaela a vorbit la deschiderea seminarului, vădit emoţionată şi dornică de a vedea rodul muncii la cel mai înalt nivel. A trecut cu brio. Am spus că trebuie să realizez un material cu ea. Cu Mihaela Iuraşcu, preşedinte AIESEC Chişinău.

Mandatul ei a început la întîi aprilie 2011 şi va dura pînă la întîi iulie 2012. În familia AIESEC se află din 2008, adică din primul an de facultate. „Ciclul de dezvoltare a membrilor este unul rapid. Într-un an, an jumate poţi ajunge să deţii o funcţie de conducere, pentru că suntem o echipă dinamică” spune Mihaela. Iniţial a fost în departamentul finanţe, iar apoi a decis să aplice pentru funcţia de preşedinte AIESEC.Şi iată rezultatul!

„Echipa mea este una puternică, dinamică. Suntem divizaţi în şapte departamente. Avem structura unei companii, pot spune. La conferinţele internaţionale  organizate de  AIESEC vin toţi preşedinţii din cele 110 ţări unde este filiala acestei organizaţii. În calitate de preşedinte, tu îndeplineşti adiacent şi rolul de ambasador al ţării tale” menţionează tînăra.

Proiectele AIESEC au ca bază educaţia şi  tot ce ţine de antreprenoriat. Pilonii filosofiei acestei organizaţii este crearea unui mediu global de învăţare, nu contează, training, seminar,etc aceste evenimente au ca scop dezvoltarea capacităţilor de lider. Grupul ţintă sunt elevii claselor liceale şi studenţii. În 2013 însă, priorităţile vor fi focusate şi pe elevii din clasele VII-VIII.

„Eu am fost imiplicată în campanii de recrutare, am promovat AIESEC în unviersităţi, am făcut prezentări, am organizat o conferinţă despre arii financiare, şi anume, „Local Training Seminar”.În 2009 toamna, am avut un eveniment care a fost la baza „Perforum” unde au participat şi organizaţii din stînga Nistrului” enumeră cîteva din activităţile ei, Mihaela.

Am discutat şi despre „Globex”  „Este o campanie  care are loc tot anul împrejur  şi oferă tinerilor şansa de a aplica la diverse programe de exchange. Este o oportunitate pentru studenţii cu limita de vîrstă pînă la 30 de ani. Aceştia au şansa de a lucra într-o organizaţie, de a susţine training-uri , stagii de practică pe o perioadă de o lună jumate pînă la un an jumate” ne spune Mihaela, îndemnînd tinerii eligibili să aplice, pentru o experienţă de neuitat.

AIESEC Bălţi şi Cahul sunt organizaţii deschise în 2008 , respectiv în 2011. Cea din Cahul are sediul în incinta universităţii, cu 25 de membri. În următorul an, sunt şanse de deschidere a unei filiale şi în Tiraspol.

Şi despre „Perforum” că tot am pomenit despre acest evenimet.A fost posibil graţie suportului Ambasadei SUA şi a Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova. Proiectul a fost demarat în în februarie a.c şi a avut la bază trei elemente. La 23 februarie, au fost prezente 48 de ONG-uri şi 64 de reprezentanţi, unde s-a vorbit despre managementul performanţei. Tot pe 23 februarie a avut loc şi evenimentul „Global Village” un eveniment care a adunat voluntari străini aflaţi în Moldova, din 15 ţări. În perioada 24-26 februarie, în localitatea Coşniţa, au avut loc training-uri specifice, tot despre managementul performanţei, cu 60 de delegaţi din partea ONG-urilor din ţară. „Am lucrat cu drag, mai ales că am avut şi invitaţi din România, de la care am aflat multe lucruri interesante din experienţa lor. Sunt sigură că acesta nu va fi ultimul eveniment de acest gen.” conchide Mihaela.

 

Iuliana Mămăligă

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola