Coaliţia Voluntariat va fi susţinută pentru următorii 2 ani în promovarea voluntariatului



Pentru fortificarea şi dezvoltarea activităţilor Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat, TDV va implementa timp de 2 ani, un proiect de dezvoltare a modelor durabile în promovarea politicilor de stimulare a voluntariatului, susţinut financiar de către Academia de Dezvoltare Educaţională. Asfel, fiind consolidată susţinerea pe care o acordă din 2006 Fundaţia Soros – Moldova şi Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională pentru promovarea voluntariatului în R. Moldova.

Proiectul „Elaborarea şi implementarea politicilor destimulare a voluntariatului în R. Moldova” are un buget de 599,640 MDL şi urmează a fi implementat de  TDV, în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. Acest proiect se va axa pe (1) elaborarea mecanismelor de implementare a legii cu privire la voluntariat, (2) elaborarea politicilor de stimulare a voluntariatului sprijinit de angajator şi (3) implicarea ONG, instituţiilor şi persoanelor publice în activităţi de promovare a imaginii şi bunelor practici din domeniul voluntariat pentru consolidarea capitalului social.

Pe termen lung, proiectul îşi propune fortificarea capacităţii ONG în participarea la nivelul elaborării şi implementării de politici,  precum şi sporirea gradului de interes în promovarea voluntariatului la nivel local. Acest lucru stimulează promovarea politicilor de voluntariat şi crearea mediului organizaţional şi instituţional de dezvoltare a voluntariatului şi creştere a gradului de responsabilitate civică a cetăţenilor.

În urma implementării acestui proiect urmează a fi (1) aplicate mecanisme eficiente în implementarea Legii cu privire la voluntariat (Regulament, contract de voluntariat, certificat şi carnet de voluntar, Codul voluntarului) şi (2) dezvoltat conceptul de voluntariat corporatist, pentru a încuraja companiile să implice angajaţii lor în activităţi de voluntariat.

Sursa: Blogul TDV