Legea voluntariatului a fost adoptată în prima lectură de Parlament



Legea voluntariatului a fost adoptata in prima lectura de Parlament. Dupa 4 ani de actiuni de advocacy si lobby a Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat, avand suportul permanent din partea Fundatiei Soros – Moldova si Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala, proiectul de lege cu privire la voluntariat a fost astazi, 28 mai 2010, aprobat in prima lectura de catre Parlament.

Proiectul de lege a fost prezentat de Mihai Godea, in calitate de reprezentant al grupului de deputati care l-au inaintat. Doamna Corina Fusu si Liliana Palihovici au realizat un Raport din partea Comisiilor de profil, mentionand aportul Coalitiei in elaborarea proiectului de lege, importanta audierilor parlamentare desfasurate in luna aprilie si eforturile depuse din partea societatii civile pentru a promova aceasta initiativa. De asemenea, Domnul Marian Lupu a tinut un discurs prin care a multumit deputatilor care au inaintat proiectul de lege, precum si Coalitiei Voluntariat. Mentionand ca aceasta initiativa vine ca element de consolidare a societatii civile si stimulare a participarii cetatenilor in dezvoltarea comunitara.

Proiectul de lege cu privire la voluntariat a fost adoptat de majoritatea deputatilor prezenti la sedinta. Dupa prima lectura, urmeaza sa fie realizate un sir de modificari in baza avizelor Guvernului si Comisiilor parlamentare.

Sursa: Blogul TDV.