ONG care vor beneficia de asistenţă în elaborarea / dezvoltarea unui Program de voluntariat s-au întrunit în prima lor şedinţă



ONG pre-selectate pentru elaborarea / dezvoltarea unui Program de voluntariat s-au întrunit în cadrul prime şedinţe în cadrul căreia au fost prezentate scopul, obiectivele, activităţile, impactul proiectului şi evaluată modalitatea de implicare a fiecărui ONG beneficiar.

Organizaţiile pre-selectate au vorbit despre aşteptările pe care le au în urma desfăşurării proiectului, astfel unele din activităţile planificate vor fi modificate în dependenţă de aşteptările acestora în scopul realizării obiectivelor urmărite în procesul desfăşurării proiectului.

Au fost prezentate obiectivele strategice ale Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. În acelaşi context s-a propus ca ONG pre-selectate să devină partenerii Coaliţiei în desfăşurarea Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2010 „Hai în gaşca voluntarilor” este important ca ONG beneficiare să fie implicate activ în promovarea acestui eveniment.

Ca rezultat al şedinţei, fiecare ONG urmează să-şi identifice activităţile de voluntariat care vor fi desfăşurate în cadrul SNV 2010, în care ar putea fi implicate persoane din sfera de business, servind astfel ca model de participare publică pentru cetăţeni.

Şedinţa o fost organizată de către Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă” în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor ONG locale în elaborarea şi dezvoltarea unui Program de voluntariat” susţinut financiar de The Black Sea Trust a project of the German Marshall of the United States.


TDV Moldova