Patru grupuri de inițiativă civică ale tinerilor create în raionul Leova și Cantemir



În cadrul proiectului "Împuternicirea participării tinerilor în procesul decizional local", au fost constituite 4 grupuri de inițiativă civică ale tinerilor din localitățile Filipeni și Hănăseni din raionul Leova și localitățile Antonești și Cania din raionul Cantemir. Prin crearea grupurilor de inițiativă civică a tinerilor ne propunem să implicăm consolidat tinerii/ele în viața comunității rurale prin organizarea diverselor activități de promovare a culturii civice.

Grupurile de inițiativă civică vor organiza Cafenele de implicare publică, discuții cu reprezentanții administrațiilor publice locale (APL), inițiative comunitare pentru tineret și vor elabora draft-uri de documente de politici publice. Tinerii/ele sunt foarte nerăbdători să parcurgă programul de instruire pentru a fi mai pregătiți de a se implica în partea practică a proiectului.

376717088 355114646850867 5540406382201627735 n

Proiectul „Împuternicirea participării tinerilor în procesul decizional local” este desfășurat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară CDEC în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes - Moldova, în parteneriat cu Fundatia Pentru Dezvoltarea Societatii Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de European Union in the Republic of Moldova.

Proiectul își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor.

Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS