Rezultatele concursului de selecţie a ONG pentru elaborarea / dezvoltarea Programului de Voluntariat



La concursul de selecţie a 12 ONG pentru elaborarea / dezvoltarea Programului de Voluntariat lansat de TDV au fost recepţionate 30 de aplicaţii.

În procesul de selecţie a organizaţiilor beneficiare, echipa proiectului a ţinut cont de experienţa pe care o are organizaţia în lucrul cu voluntarii, activităţile desfăşurate şi implicarea voluntarilor în cadrul acestora, precum şi durabilitatea pe care o poate oferi organizaţia în administrarea Programului de voluntariat.

Echipa proiectului  a selectat 16 ONG, care însă în următoarele săptămâni vor fi realizate vizite în cadrul fiecărei organizaţii pentru evaluarea competenţelor organizaţiei în managementul voluntarilor şi asigurarea durabilităţii Programului de voluntariat care urmează a fi elaborat sau dezvoltat.

Organizaţiile selectate, care urmează a fi evaluate sunt:

  1. Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri cu disabilităţi, Chişinău;
  2. Asociaţia „Prietenii Copiilor”, Chişinău;
  3. Asociaţia „Motivaţie”, Chişinău;
  4. Centrul de Sănătate pentru Tineri „Neovita”, Chişinău;
  5. Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, filiala Bălţi;
  6. Asociaţia „Generaţia Mea”, Grătieşti;
  7. Centrul de informare GenderDoc-M, Chişinău;
  8. Asociaţia regională pentru o Comunitate Prosperă, Glodeni;
  9. Asociaţia Obştescă „Casiopeea”, Ungheni;
  10. Asociaţia „Işcălenii”, Făleşti;
  11. Carlux, Programul TB/HIV în penetinciare, Chişinău;
  12. Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova, Chişinău;
  13. “Parteneriat pentru Egalitate”, Teleneşti;
  14. Asociaţia „Viitorul”, Bădiceni, Sorosa, ;
  15. ADVIT „Europa fără frontiere”, Chişinău;
  16. Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă, Ungheni.

În urma evaluării acestor organizaţii, vor  fi selectate doar 12, din care 6 pentru elaborarea şi altele 6 pentru dezvoltarea Programului de voluntariat. ONG selectate vor fi contactate la începutul săptămânii viitoare pentru a stabili  programul vizitelor de evaluare.

Mulţumim pentru interesul manifestat faţă de acest concurs ONG care n-au fost selectate. Încurajăm participarea Dumneavoastră în continuare şi la alte iniţiative desfaşurate de TDV sau organizaţiile membre ale Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat.

Acest concurs de desfăşoară în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor ONG locale în elaborarea şi dezvoltarea unui Program de voluntariat” susţinut financiar deThe Black Sea Trust a project of the German Marshall of the United States.

TDV Moldova