Sesiune de informare pentru cadrele didactice din raionul Cantemir la subiectul prevenirii și combaterii corupției



Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) a organizat un seminar public pentru cadre didactice și manageri ai instituțiilor de învățământ din raionul Cantemir pentru a discuta despre fenomenul corupției și transmite bune practice și mecanisme de combatere a acestui fenomen, însușite în cadrul proiectului “Implicarea tinerilor în promovarea anticorupției în raionul Cantemir”.

Minim 15 cadre didactice au primit materiale educaționale și informative elaborate în cadrul proiectului și au discutat fenomenul corupției și prevenirea corupției în sectorul educației, cum să fie sporit nivelul de informare, conștientizare și promovare a mesajelor anticorupție de către alți subiecți, ca părinții și elevii. Participanții au primit și ghidul de bune practici pentru prevenirea corupției, focusate cu recomandări pentru diverși subiecți, fiind subliniate cele focusate pentru instituțiile de învățământ.

poza 2

Proiectul „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” este cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Marii Britanii și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii proiectului sunt „Pro-Europa” împreună cu „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.

Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) este beneficiar al Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernului Marii Britanii și implementează proiectul “Implicarea tinerilor în promovarea anticorupției în raionul Cantemir”.