Peste 100 de copii și adolescenți au învățat bazele antreprenoriatului în tabăra Yep! Moldova - Money 101  

imgonline com ua CompressToSize pMGzHF9xcMN

Mai mult de 250 de înregistrări și peste 100 de participanți și participante care deja au pus bazele propriei mici afaceri, cum ar fi vânzarea limonadei în parc, a lucrurilor handmade confecționate,  servicii de babysitting, de închiriere ospătari, organizare de evenimente,  atelier de creație - acestea sunt totalurile celei de-a 5-a ediții a taberei de vară Yep! Money 101 - Startup Summer Camp, care a avut loc între 3-7 iulie la Artcor. La tabără, au participat adolescenți cu vârsta de 13-17 ani, din mai multe localități din țară: Anenii Noi, Căușeni, Chișinău, Dondușeni, Hîncești, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Ungheni, dar și tineri din Ucraina, stabiliți temporar în Moldova. Money101 este, pe de o parte, despre educație financiară, obiective Smart, bugete, surse de venituri, negocieri și pe altă parte despre antreprenoriat.

Timp de 5 zile, tinerii au avut parte de sesiuni de mentorat, inspirație, workshopuri și lucru în echipe. Sub îndrumarea a 6 mentori, cei peste 100 de participanți și participante au format 11 echipe care și-au definitivat propriul produs, de la idee până la implementare.

În cadrul taberei, aceștia au învățat cum să-și stabilească obiective financiare, să pună bani deoparte pentru scopuri importante, să achite de sine stătător anumite lucruri, să gestioneze eficient resursele pentru a dezvolta un plan de afaceri, să negocieze și să se autodescopere pentru a deveni mai organizați, calculați și încrezători în sine.

„Yep! Money 101 - Startup Summer Camp” a fost conceput după modelul taberelor de vară din Europa, pentru a oferi copiilor și adolescenților instruire pe mai multe subiecte, cu parte inspirațională, teoretică și practică.

Viorica Cerbușca, fondatoare Yep!Moldova: „Am avut sala plină în fiecare dintre cele 5 zile de tabără. Tinerii au fost implicați și pasionați, au muncit cu spor și mult interes, ceea ce ne bucură enorm. O un alt motiv de bucurie este că am avut un grup diversificat, inclusiv cu adolescenți din Ucraina. Vom avea o nouă generație de antreprenori de care să fim mândri”.

Teia Procopie, absolventă Yep! Money 101 - Summer Startup Camp:  „ Una dintre problemele care mă preocupă este faptul că multe animale suferă de sete pe vreme de caniculă și  iarna - suferă din cauza înghețului. Deci, vreau să sensibilizez comunitatea ca să se gândească la sterilizarea, adăparea și adoptarea animalelor străzii. Astfel, cu ajutorul la ceea ce am învățat despre a negocia și a povesti istorii care pot atrage atenția, pot să conving mai mulți oameni care să contribuie divers pentru comunitatea în care trăiesc.

Eu am primit și unul dintre cele cinci premii pentru promovarea Taberei pe rețelele sociale, asta mi-a dat încredere că o să pot atrage resurse pentru proiecte sociale, dar și să creez produse care pot genera venituri. Cred că mai am tare mult de învățat, dar mulțumesc pentru prima oportunitate echipei Yep! Moldova."


Tabăra de vară „Money 101 - Startup Summer Camp” a inclus traininguri și lucru practic pentru tineri. Proiectul este implementat de A.O. Generația Nika și Yep!Moldova, cu susținerea UN Women, și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.