Curs de instruire la ADR "Habitat"



Habitat_Curs_Calc_5In incinta sediului Asociatiei Obstesti Agentia pentru Dezvoltare Regionala "Habitat" din Rezina, la 21 februarie 2010, un grup de 21 beneficiari din 2 grupe au sustinut examen si au primit certificate privind competenta profesionala in domeniul utilizarii calculatorului. La moment inca 20 beneficiari studiaza calculatorul, alte grupe: leadershipul feminin si managementul afacerilor mici si mijlocii. Pe parcursul urmatoarei saptamani vor sustine exament de competenta o grupa in numar de 10 femei, care studiaza bazele contabilitatii si contabilitate automatizata 1C.

La inmanarea certificatelor toti beneficiarii au exprimat recunostinte si aprecieri inalte privind utilitatea si necesitatea acestor cursuri, mentionand ca isi vor putea initia o afacere sau a-si gasi un loc de munca si de acum inainte, stiind calculatorul, au aces la multa informatie din multe domenii, necesare femeilor, cum ar fi: rolul lor de mama, securitatea umana, sanatate, educatie copii, traditii gastronomice, etc. Toate femeile au mentionat despre confortul, pe care il ofera Internetul, Skype-ul, despre alte oportunitati de comunicare la distanta, oferite de tehnologia informatiei.

Aceste activitati se pesfasoara in cadrul proiectului "STOP Violenţei in familie! STOP Traficului de Fiinte Umane! START oportunitatilor de afirmare a Femeii!", finantat de PNUD Moldova.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala "Habitat" din Rezina contribuie la dezvoltarea durabila a comunitatilor prin consolidarea democratiei participative, dezvoltarea turismului, afacerilor mici si mijlocii, formare  profesionala.