12 ONG vor beneficia de suport în elaborarea / dezvoltarea Programului de voluntariat



Asociaţia “Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) lansează proiectul „Consolidarea capacităţilor ONG locale în elaborarea şi dezvoltarea unui Program de voluntariat” ce are drept scop dezvoltarea capacităţilor ONG în managementul eficient al voluntarilor pentru sporirea gradului de participare a cetăţenilor în activităţi de voluntariat.

Proiectul, cu un buget de 21861 USD, este realizat cu suportul financiar al The Black Sea Trust a project of the German Marshall of the United States şi are drept obiective:

  • Elaborarea şi dezvoltarea a 12 Programe de voluntariat în cadrul ONG din R. Moldova.

  • Crearea în cadrul ONG a premiselor de stimulare a cetăţenilor de-a se implica în activităţi de voluntariat.

  • Facilitarea transferului de experienţă în managementul eficient al voluntarilor între 12 organizaţii locale şi naţionale.

  • În cadrul proiectului, 12 ONG vor beneficia de instruire şi asistenţă în elaborarea (6 ONG) şi dezvoltarea (6 ONG) Programelor de voluntariat, prin intermediul cărora să stimuleze cetăţenii să se implice în activităţi de voluntariat.

    Proiectul presupune realizarea unui training de instruire a coordonatorilor de voluntari în domeniul managementului voluntarilor şi procesului de formare şi dezvoltare a unui Program de voluntariat, vor beneficia de ateliere de bune practici în managementul voluntarilor şi politicile organizaţionale necesare în administrarea Programului de voluntariat; vor fi efectuate vizite de evaluare a capacităţilor ONG selectate pentru a monitoriza procesul de implementare a Strategiei organizaţionale a Programului de voluntariat. Toţi beneficiarii proiectului vor participa la pregătirea activităţilor publice de voluntariat care vor fi desfăşurate în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului „Hai în gaşca voluntarilor!” 2010.

    Rezultatul final al proiectului ţine de formarea unor Coordonatori de voluntari instruiţi în administrarea Programelor de voluntariat, promovarea mecanismelor de stimulare a cetăţenilor de-a se implica în activităţi de voluntariat şi crearea unui cadru eficient dintre ONG / instituţiile publice în managementul voluntarilor.

    Pe termen lung, TDV implementează acest proiect pentru elaborarea şi aplicarea în cadrul ONG a unei strategii de administrare a Programului de voluntariat, în baza căreia vor avea structurat întregul proces de promovare a voluntariatului în cadrul organizaţiei şi modalitatea de desfăşurare a activităţilor la nivel local, cu implicarea cetăţenilor şi a altor actori sociali.

    Pentru informaţii suplimentare Vă rugăm să contactaţi:

    Eduard Mihalaş, Director Executiv

    Ana Condrat, Coordonator Program Voluntariat

    Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV)