Bătrânii îşi cunosc drepturile prin comunicareArticol adaugat de: Ludmila Buzulan

2Care sunt drepturile noastre? În ce cazuri suntem protejaţi de lege? De ce suntem neglijaţi de stat atunci când apar probleme legate de drepturile bătrânilor? Acestea sunt doar câteva întrebări pe care le-au adresat bătrânii din orăşelul Străşeni, adunaţi vineri, 11 decembrie, la lansarea campaniei locale de informare: „Pensionat, NU abandonat”, iniţiată de Asociaţia pentru Educaţie „Neoumanist”.

Scopul campaniei este de a informa persoanele în etate marginalizaţi nu doar de societate, dar şi de cei apropiaţi, despre spectrul de drepturi pe care le deţin şi despre care nu cunosc prea multe. Pentru a face mai vizibilă această campanie, spune Ecaterina Bulicanu, coordonator de proiect din cadrul asociaţiei, “am pus în aplicare toate cunoştinţele acumulate în cadrul proiectului „Sporirea vizibilităţii ONG-urilor din domeniul drepturilor omului prin comunicare”, organizat de Asociaţia Specialiştilor în Relaţii Publice şi Comunicare. Suntem siguri că activităţile de comunicare pe care le organizăm nu vor face decât să crească reuşita acestei campanii de informare”. „Un rol important în sporirea vizibilităţii proiectului nostru ce ţine de promovarea drepturilor vârstnicilor o au reprezentanţii mass-mediei locale, care au răspuns imediat la invitaţia noastră de a participa la eveniment”, a adăugat Ecaterina Bulicanu.

Campania de informare „Pensionat, NU abandonat” presupune o serie de activităţi de informare a beneficiarilor despre drepturile lor. În ziua lansării campaniei, a avut loc şi o sesiune de instruire despre drepturile omului, care a fost moderată de către Angela Guţu, jurist la AO „Justiţie pentru toţi”. Stabilirea de parteneriate este doar unul din elementele strategiei de comunicare. Pe lângă acesta, organizatorii au reuşit să elaboreze şi un mesaj al campaniei, care să cheme la acţiune: „Pensionat NU abandonat!”. De asemenea, în faza de pregătire a campaniei, a fost lansat un comunicat de presă în mass-media locală, pentru ca locuitorii din Străşeni să afle despre acest eveniment şi să participe nemijlocit. Iar în cadrul întrunirii, au fost diseminate materiale informative utile pentru beneficiari.

Reamintim că campania de informare „Pensiona, NU abandonat”, este o iniţiativă dezvoltată în urma participării reprezentantului AO „Neoumanist” la atelierele de comunicare, organizate de Asociaţia Specialiştilor în Relaţii Publice şi Comunicare în cadrul proiectului „Sporirea vizibilităţii ONG-urilor din domeniul drepturilor omului prin comunicare”, implementat în parteneriat cu PNUD Moldova, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA la Chişinău şi cu participarea Orange Moldova.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate, accesând linkul: http://picasaweb.google.com/ludmila.buzulan/LansareCampaniePensionatNUAbandonat#

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Ecaterina Bulicanu
Coordonator de proiect, AE Neoumanist
Str. Ion Creangă 31, Străşeni
http://neoumanist.wordpress.com

Ludmila Buzulan
Director Executiv
Asociatia Specialistilor in Relatii Publice si Comunicare
Str. Alexei Mateevici 60, of. 430, Chişinău, RM
GSM: +373 69338318
E-mail: liubu_1401@yahoo.com

 

telegram