"Lumea, aşa cum o văd Eu", expoziţie de fotografii realizate de copii cu probleme de sănătate mintal



Şapte copii şi tineri dezinstituţionalizaţi, foşti discipoli ai Casei internat pentru băieţi cu deficienţe mintale din Orhei, sunt autorii expoziţiei „Lumea, aşa cum o văd eu”, care a fost vernisată, miercuri, în holul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, informează DECA-press.

În cadrul expoziţiei, care va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii, copiii şi tinerii care au realizat fotografiile au primit din partea organizatorilor câte o diplomă de merit. Ulterior, ei au fost invitaţi să viziteze şi fotografieze biroul ministrului, unde au fost serviţi cu dulciuri.

Evenimentul este parte a Decadei incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi care se desfăşoară între 22 noiembrie şi 3 decembrie.

Este de menţionat că foştii discipoli ai Casei internat din Orhei au fost reintegraţi în familii cu suportul proiectului „Comunitate Incluzivă – Moldova”.

Expoziţia este organizată de proiectul „Comunitate Incluzivă – Moldova”, implementat de Asociaţia Keystone Human Services International Moldova în parteneriat cu autorităţile. Până în prezent, 38 de copii şi tineri şi familiile lor au beneficiat de asistenţă şi sprijin în cadrul proiectului „Comunitate Incluzivă – Moldova”. Dintre aceştia, 17 persoane, anterior plasate în Casa internat pentru băieţi cu deficienţe mintale din Orhei, au fost reintegrate în familie, iar în alte 21 de cazuri a fost prevenit abandonul şi plasarea copiilor / tinerilor în instituţie.

 

DECA-press