Asociaţia "Prietenii Copiilor" lansează site-ul www.ludoteca.md



Asociaţia "Prietenii Copiilor" în decurs de şapte ani de activitate a devenit o organizaţie reprezentativă în domeniul protecţiei drepturilor copilului, promovînd conceptul şi ideile Ludotecii in RM. Astfel cu suportul financiar al Fundaţiei „Mediafriends la Fabbrica del Sorriso” a creat site-ul www.ludoteca.md care reprezintă un prim pas important în consolidarea Reţelei Ludotecilor din între teritoriu a R.Moldova.

Site-ul dat reprezintă o resursă informaţională pentru ludoteci şi ludotecari care are ca scop promovarea activităţilor desfăşurate în ludotecile deschise pe teritoriul R. Moldova, crearea legăturilor între ludotecari prin forumul de discutii, cunoaşterea reciprocă a echipelor de lucru din fiecare ludotecă. Acesta cuprinde informaţii utile ce pot fi descărcate (ghiduri practice, broşuri informative, video-masterclass etc.), agenda seminarelor de formare din cadrul CMA, noutăţi etc.  Fiecare ludotecă are pagina ei în care conţine informaţii de la deschidere, echipă, structura ludotecii, gestionare, pînă la activităţile ce le desfăşoară în prezent. Si pentru o motivare mai buna a ludotecarilor a fost creata rubrica “Ludotecarul lunii” şi “Ludoteca trimestrului” în care prin vot se va  decide care ludotecar / ludotecă a fost cea mai activă în perioada respectivă.

Acest site curpinde informaţii despre toate cele 12 Ludoteci create in R.M. (inclusiv şi pe cea din Transnistria), Ludobus-ul si Centrul Metodologic de Animatie care gestionează crearea şi funcţionarea site-lui şi a Reţelei de Ludoteci din Moldova. Site-ul este elaborat în 3 limbi – romîna, rusă şi engleză, astfel vom crea posibilităţi egale pentru ludotecarii vorbitori de l. rusă.

Tot odata, acest site va avea rubrica “Donaţii” prin care intenţionăm să sensibilizăm comunitatea noastra şi să colectăm fonduri pentru menţinerea activităţii ludotecilor după finisarea proiectelor internaţionale din care au finanţare la moment.

Acest site va permite oricărui cetăţean al republicii noastre şi din afara ei sa cunoască ce este o ludotecă, care sunt standardele de calitate promovate de Asociaţiile de Ludoteci Internationale, istoria aparitiei ludotecilor în Europa şi în Moldova, în acelaşi timp să se informeze despre activităţile şi serviciile prestate în cadrul ludotecilor de la noi din ţară.

Sunteţi curioşi să cunoaşteţi cele 13 ludoteci din R.M. şi multă altă informaţie interesantă? Atunci vă îndemnăm să vizitaţi site-ul www.ludoteca.md