Cinci persoane publice vor îmbrăca șorțul și vor deveni chelneri pentru o cauză nobilă

850 de elevi din familii social-vulnerabile vor primi ghiozdane și rechizite pentru noul an de studii. Cinci persoane publice vor îmbrăca șorțul și vor deveni chelneri pentru a contribui la colectarea sumei necesare.

Event Cover new

 Sergiu Beznițchi, Alina Andriuță, Tatiana Turtureanu, Ion Jitari și Ana Groza sunt voluntarii care au ales să servească unei cauze nobile, în cadrul evenimentului caritabil HAI LA ȘCOALĂ, organizat de asociația obștească „The Moldova Project”. Scopul colectei este de a aduna suma necesară pentru procurarea și distribuirea a 850 de ghiozdane pline cu rechizite școlare, în rândul familiilor defavorizate din 37 de sate din Republica Moldova și familiilor refugiate din Ucraina, cazate în centre de plasament temporar. 

CINE?       Asociația Obștească The Moldova Project

CE?           colecta HAI LA ȘCOALĂ

UNDE?     berăria DRAFT, strada pietonală, Chișinău str. Eugen Doga 2A

CÂND?     20 august, ora 18

DE CE? În ultimii ani, rata sărăciei și a vulnerabilității în țară a rămas constantă, manifestându-se în moduri mult mai evidente în zonele rurale. Din păcate, și în acest an, mii de copii riscă să înceapă școala fără o pregătire adecvată, atât din punct de vedere material, cât și emoțional. Mulți dintre aceștia nu dispun de un spațiu curat și liniștit acasă unde să-și poată face temele, nu au îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzătoare vârstei lor, iar unii nu au nici rucsaci sau rechizite școlare.

Discriminarea și marginalizarea acestor copii creează bariere semnificative în ceea ce privește comunicarea și integrarea lor socio-educațională. Fără acces la bunuri fundamentale, elevii proveniți din familii vulnerabile se confruntă cu numeroase provocări în drumul lor către succesul academic.

Atenția și grija pe care le oferim astăzi copiilor aflați în situații de risc vor genera schimbarea de mâine. Toți elevii, de toate vârstele și din toate instituțiile din țară, au drepturi egale. Vă îndemnăm să vă alăturați inițiativei noastre și eforturilor de a oferi mai multe oportunități copiilor din familii defavorizate!

Intrarea este gratuită. Cu titlu de DONAȚIE va fi tot bacșișul oferit vedetelor ce au acceptat provocarea de a fi pentru câteva ore chelneri, dar și banii colectați în cadrul unei licitații, inclusiv donațiile directe ce se vor putea realizat fizic și online. 

CHELNERII VOLUNTARI: 

Sergiu Beznițchi - moderator, scriitor, jurnalist radio/tv

Alina Andriuță - femeie de afaceri

Tatiana Turtureanu - interpretă

Ion Jitari (Vania Băț) - actor

Ana Groza - director executiv Asociația Investitorilor Străini

Cina caritabilă va fi acompaniată de MAHAYA - armonia stilurilor muzicale combinate cu gust. În concertele live bandul transmite vibe-uri de rock alternative, funk grooves și interacțiune a cappella cu publicul.

Asociația „The Moldova Project” invită toți doritorii de a participa la eveniment să facă rezervări la numărul : 060701111

Despre asociația The Moldova Project: 

Asociația Obștească „The Moldova Project” oferă asistență multidimensională familiilor aflate în dificultate, având ca scop protejarea copiilor și crearea unor condiții propice pentru dezvoltarea lor armonioasă. Misiunea Asociației este de a preveni și contracara situațiile de risc pentru copii, oferind ajutor familiilor vulnerabile din satele Republicii Moldova prin identificarea unor soluții pe termen lung pentru problemele cu care acestea se confruntă, astfel încât să își poată construi o viață mai sigură și independentă.

The Moldova Project furnizează lunar un spectru larg de servicii și produse fiecărei familii beneficiare, colaborând strâns cu autoritățile publice locale și centrale, precum și cu partenerii externi și interni. Intervențiile Asociației sunt adaptate necesităților fiecărei familii și includ: suport psihologic și juridic profesionist, ajutor material complex și consecvent, servicii de educație nonformală, traininguri pentru părinți, asistență în accesarea gratuită a serviciilor medicale de calitate, îmbunătățirea condițiilor de trai, activități de terapie prin artă și joc, precum și donații. Scopul intervențiilor noastre este de a capacita toți membrii familiilor vulnerabile, de a-i motiva și de a stimula autocunoașterea și responsabilizarea.

An de an, Asociația își extinde atât cantitativ, cât și calitativ spectrul de servicii de asistență pentru familiile vulnerabile cu copii. De asemenea, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, programul nostru de suport a fost extins și acoperă cinci centre de plasament pentru refugiații din Ucraina.

The Moldova Project este un partener de încredere al statului și al organizațiilor internaționale care operează pe teritoriul Republicii Moldova în lupta împotriva sărăciei, discriminării, violenței domestice, problemelor de sănătate mintală și altor fenomene cu impact distructiv major asupra copiilor și societății, în general.

Politicile Asociației și proiectele dezvoltate contribuie, de asemenea, la combaterea consecințelor unor fenomene naturale și sociale, precum seceta, războiul, pandemia, traficul de ființe umane și migrația ilegală.

https://www.themoldovaproject.org/

068388600