Autorii aplicației TROLLESS au creat o platformă nouă pentru a intensifica lupta cu trolii pe internet

Distribuie prietenilor:


Aplicația TROLLESS, câștigătoare a ediției din 2016 a Hackathonului de media „Puterea a cincea”, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, a fost dezvoltată pe o nouă platfomă - trolless.com - care își propune să întocmească profilul fiecărui trol depistat cu ajutorul aplicației.

TROLLES permite identificarea și izolarea surselor care au ca scop să manipuleze și să dezinformeze. Pe noua platformă trolless.com utilizatorii vor putea afla informații concrete despre profilele identificate ca troli: de la cine au furat identitatea, ce postări și comentarii au făcut pe internet, unde au dat like etc.

Victor Spînu, coautorul aplicației TROLLESS, crede că în acest mod vom putea obține mai multe informații despre trolii care activează în spațiul nostru virtual. „Platforma este un pas înainte în dezvoltarea proiectului (TROLLESS – n.n.) și oferă un mediu transparent și echidistant de analiză a profilelor marcate de aplicație ca troli”, a precizat Victor Spînu pentru Media-azi.md.

Citește pe media-azi.md mai multe despre platformă.

Află din acest tutorial cum poți utiliza platforma.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent, Internews Moldova și USAID în cadrul programului Media-M.


Distribuie prietenilor:


helpVă place portalul CIVIC.MD? Vă invităm să contribuiți lunar cu suma de 1 Euro pentru menținerea portalului.

Click AICI pentru a contribui lunar  (Card Bancar sau PayPal)

Toate serviciile comerciale oferite de portal până recent au fost suspendate. Dacă reușim să acoperim minimul necesar din aceste contribuții - toate spațiile pentru bannere vor fi oferite gratuit organizațiilor necomerciale sau agenților economici cu puternice elemente de responsabilitate socială. Absolut toate serviciile vor fi gratuite! 

Sperăm că vă veți alătura! 

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet