Asociatia €œPrietenii Copiilor€ se alatura Saptaminii Nationale a Voluntariatului



Asociatia "Prietenii Copiilor" care promoveaza cultura jocului in R.Moldova si sustine activitati de voluntariat se alatura sirului de actiuni din cadrul Saptaminii Nationale a Voluntariatului 2009 cu activitati de animatie si timp liber.

Actiunea de debut a acestei Saptamini a fost antrenarea jurnalistilor si participantilor la Conferinta de presa din 29 mai 2009 in activitatea de modelare a baloanelor care urmeaza a fi daruite impreuna cu o invitatie colegilor de breasla, cu mesajul „Hai in gasca voluntarilor!". 

Pe 30 mai 2009 vedeta de muzica usoara Aura, fiicele sale gemene Bety si Lory, echipa de voluntari a Prietenii Copiilor, grupul duminical al Gimnaziului Internat nr. 2  si alti copii din comunitate vor merge la Casa „Aschiuta" cu Ludobusul care este dotat cu multe jucarii si jocuri.

Aceasta actiune are scopul de sensibilizare a opiniei publice fata de copii abandonati si crearea posibilitatii de integrare sociala a acestora.

Evenimentul va incepe la orele 10.00 cu un program distractiv care va contine:

  •  jocuri de masa si dinamice
  •  face painting
  •  desen pe asfalt
  •  activitati de desen.

1 iunie 2009, desi 1 iunie e sarbatoarea tuturor copiilor, multi dintre ei nu au posibilitatea de a se bucura deplin de magia acestui eveniment. Din acest motiv ludobusul aduce echipa de voluntari, multe cadouri, hainute, materiale didactice colectate in urma Campaniei de sensibilizare si stringere de fonduri „Ofera un un joc de 1 iunie copiilor din satele defavorizate" desfasurata in cadrul Centrului Comercial „Baby Hall" si „Grand Hall", in gradinita din s. Bobeica si scoala din s. Dahnovici, r-nul Hincesti.

De la activitate nu vor lipsi jocurile, distractia si buna dispozitie care vin sa creeze atmosfera de sarbatoare in aceasta zi deosebita pentru toti copii. 

3 iunie 2009 - echipa de voluntari va da start iesirilor saptaminale la Spitalul Oncologic din Chisinau, sectia oncologica si de hematologie pentru copii, unde vor realiza activitati de animatie pentru copii bolnavi de cancer, aducind cu sine bucuria jocului in vietile lor.

Din cauza starii sanatatii acesti copii mai rar au posibilitatea de a se juca cu semenii lor, Prietenii Copiilor oferindu-le aceasta sansa.

Punctul culminant al acestor evenimente va fi prezenta unor interpreti autohtoni care sunt un model pozitiv de participare si crestere a responsabilitatii civice a cetatenilor din intreaga Republica.

 

Date de contact:

Victoria Morozov

PR manager Asociatia „Prietenii Copiilor"

Tel. 59-59-31

Mob. 069379870

Email. victoriamorozov@mail.ru