Proiectul “Transportă copilul tău în siguranță!” la Chișinău și Cahul

Distribuie prietenilor:


La data de 5 și 6 iulie curent, Automobil Club din Moldova, în colaborare cu Inspectoratul Național de Patrulare, au petrecut o nouă acțiune în cadrul proiectului “Transportă copilul tău în siguranță!”. De această data au fost luați în vizor și trași pe dreapta șoferii din Cahul și Chișinău, care transportau copii în mașină. Peste 300 de conducători au fost verificați dacă utilizează scăunelele auto pentru copii sau alte tipuri de sisteme de reținere conform legii. Majoritatea șoferilor nu aveau un sistem de reținere corespunzător înălțimii și greutății copilului, aceștia fiind amendați și informați cu privire la pericolele transportării fără sisteme speciale. Toți conducătorii auto au primit broșuri informative și abțibilduri tematice “Copii în siguranță în mașină”.

Rezultatele acțiunii au arătat că 90% din șoferii staționați cunoșteau despre obligativitatea utilizării sistemului de reținere și despre mărimea sancțiunii pentru încălcarea legii respective, însă nu aveau mașina echipată cu acestea, invocând diferite motive.

De asemenea, reprezentanții ACM au mers în școlile auto ale UCA pentru a distribui materialele informative, elaborate în cadrul proiectului, viitorilor șoferi, și anume mamelor șoferițe.

Menționăm că acțiunile în cadrul proiectului “Transportă copilul tău în siguranță!” au fost lansate la data de 30 mai (vezi aici: http://saferoads.md/index.php?view=news&t=lansarea-proiectului-transporta-copilul-tau-in-siguranta ), iar scopul acestuia este de a realiza și implementa o campanie națională de promovare a utilizării sistemelor de reținere și a siguranței copiilor în unitățile de transport, implicând o serie de inițiative de sensibilizare a populației din Republica Moldova, a autorităților publice naționale și a actorilor non-guvernamentali relevanți, în vederea creșterii nivelului de conștientizare asupra problemei siguranței copiilor în automobil în rândul cetățenilor și autorităților publice și îmbunătățirea culturii conducătorilor auto și a responsabilității părinților pentru copii-pasageri.

Campania dată se desfășoară în parteneriat cu FIA (Federația Internațională de Automobilism), Fundația FIA (FIA Foundation), EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil din Marea Britanie), Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, proiectul elvețian REPEMOL, Teatrul “Oratorul”, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie și un șir de școli auto.

 

Distribuie prietenilor:


helpVă place portalul CIVIC.MD? Vă invităm să contribuiți lunar cu suma de 1 Euro pentru menținerea portalului.

Click AICI pentru a contribui lunar  (Card Bancar sau PayPal)

Toate serviciile comerciale oferite de portal până recent au fost suspendate. Dacă reușim să acoperim minimul necesar din aceste contribuții - toate spațiile pentru bannere vor fi oferite gratuit organizațiilor necomerciale sau agenților economici cu puternice elemente de responsabilitate socială. Absolut toate serviciile vor fi gratuite! 

Sperăm că vă veți alătura! 

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet