Avertizare
  • Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :delete: Nu s-a putut șterge directorul. Cale: /home/civicpor/public_html/cache/mod_menu

"Insula Spiridusilor" - gazda unui schimb de experienta intre Ludoteci



Schimbul de experienta intre cele 3 Ludoteci din cadrul proiectului Asociatiei "Prietenii Copiilor" , "Ludofriends - La fabrica del Sorisso" a fost organizat pe data de 11 decembrie 2008. Echipa de ludotecari/educatori din Straseni si Balti au mers in vizita la ludoteca "Insula Spiridusilor" Gimnaziul Internat, Falesti.

Scopul vizitei a fost schimbul de experienta intre ludotecari, schimb de idei si practici de lucru pozitive cu copiii in cadrul atelierilor din ludoteca. 

Necesitatea schimbului de experienta intre Ludoteci a aparut in urma solicitarilor ludotecarilor. Deoarece se discuta adesea despre alte ludoteci din cadrul proiectului, ludotecarii nu cunosteau cum arata si cum functioneaza ele. De aceea s-a luat decizia pentru a realiza acest schimb de experienta intre ludoteci.

Programul vizitei a fost conceput in asa fel incit sa cuprinda intreaga gama de activitati realizate in ludoteca "Insula Spiridusilor".

Planul zilei:

1. Prezentarea participantilor, joc de cunoastere „Jonglarea in grup";

2. Prezentarea atelierilor din cadrul ludotecii atit in varianta Slide Show cit si a ludotecarilor

3. Realizarea activitatilor practice in cadrul atelierului „Faurasii". Sub conducerea unui ludotecar sa organizat confectionarea iepurasilor din origame cu copii si oaspeti.

4. Atelierul de arta dramatica "Prichindel". Sa prezentat piesa „În lumea povestilor". Copii au fost mascati in costumele eroilor din poveste unde au dovedit cit de bravo si buni actori sunt.

5. Estafeta „Mici dar voinici". Aceasta activitate a fost condusa de catre un voluntar care a organizat citeva jocuri sporive cu copiii;

6. Prezentarea orarului si practicii de lucru din cadrul ludotecii.

7. Model de organizarea a sedintei saptaminale cu ludotecarii la tematicile:

  • testarea jocului
  • evaluarea activitatilor saptaminale;
  • planificarea noilor activitati, strategii de viitor;
  • succese (copiii iubesc foarte mult ludoteca si atunci cind vin oaspeii ei cu mindrie le prezinta ludoteca; vin cu propuneri de activitati si jocuri);
  • discutarea necesitatilor si dificultatilor care apar, cum ar fi lipsa de interes a unor copii fata de activitatile propuse, copii hiperactivi si nerabdatori, uzarea jocurilor, etc.

8. Schimb de idei si impresii intre ludoteci:

  • joc de coeziune a grupului/comunicare
  • discutii in grup
  • respectarea principiilor de baza
  • voluntariat;

Conform orarului de mai sus participantii au luat cunostinta cu un nou model de planificare si organizare a activitatilor, de gestionare si raportare a programului si agendei de lucru din cadrul ludotecii "Insula Spirdusilor". Echipa gazda din Falesti au avut posibilitatea de a-si prezenta si manifesta capacitatile si abilitatile lor ca specialisti in domeniu cu spirit de organizare si responsabilitate, dar totodata s-au impartasit cu experienta lor de lucru. Au fost foarte deschisi catre colaborare si schimb de experienta intre ludoteci. Echipa s-a straduit sa prezinte activitatile prin diverse metode interactive, aplicind jocuri si pauze dinamice, de coeziune si comunicare eficienta. Plus la aceasta s-a observat ca in cadrul echipei exista o modalitate de lucru bazata pe scopuri si interese comune.

Greta Lungu Supervizor program Ludoteci

"Ludofriends - La fabrica del sorisso"

Decembrie 2008