„Orașul pe care vreau să-l văd”



COMUNICAT DE PRESĂ

 

Orașul pe care vreau să-l văd”

Liga Tineretului din Moldova desfășoară între 4 aprilie și 24 aprilie 2016 campania de informare privind protecția mediului, cu titlul Orașul pe care vreau să-l văd”. Această campanie presupune realizarea activităților de informare și sensibilizare față de problemele mediului înconjurător, în special orașul Chișinău.

Scopul acestei campanii este informarea cetățenilor despre starea actuală a mediului în care locuim, dar și despre modalitățile de prevenire a poluării și sensibilizarea lor pentru ca fiecare să devină un ambasador al protecției mediului înconjurător.

Acțiunile din cadrul campaniei sunt:

  • Informarea și sensibilizarea opiniei publice față de problemele ecologice (pe parcursul întregii perioade se va informa populația despre dificultățile și problemele cu care se confruntă mediul înconjurător)
  • Vizite de cunoaștere la Ministerul Mediului din Republica Moldova, Institutul de Ecologie și Geografie, Grădina Botanică (Institut) AȘM, REC Moldova, etc. (aceste vizite vor oferi informații mai clare despre starea mediului și subiectele discutate în cadrul meselor rotunde), (04.04 – 21.04).
  • Discuții cu reprezentanți ai autorităților de stat și ONG-uri din nișa ecologică (menționate mai sus) (04.04 – 21.04).
  • 22 aprilie, de Ziua Internațională a Pămîntului – Flashmob și acțiuni de salubrizare în mai multe zone poluate ale Chișinăului, astfel, să devenim solidari în  protejarea mediului înconjurător, care are un rol foarte mare asupra activităților noastre cotidiene. La acțiunile de salubrizare vor participa și alți parteneri, instituții de învățămînt, atît din Chișinău, cît și din alte regiuni, cum ar fi Criuleni, Telenești, Stăuceni, Ungheni.

Ion Curmei, Președintele Ligii Tineretului din Moldova: „Ne lamentăm că avem un oraș murdar, poluat, că  acesta ne pune în pericol sănătatea, dezvoltarea fizică și mentală, că nu avem spații unde să facem plimbări fără a ne împiedica de pungi din plastic, abțibilduri, hîrtii, etc. Haideți să deprindem arta de a fi responsabili de mediul în care locuim. Haideți să fim ecologiști! Să dăm și să menținem viața orașului.”

Campania „Orașul pe care vreau să-l văd” este organizată cu suportul:

Parteneri: Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Panda Tur.

Partener media general: Radio Moldova Tineret.

Parteneri media: #diez, Zugo.md

 

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc,

Coordonator Liga Tineretului din Moldova

Mob.: 068 438 799

          078 824 444

e-mail: info@ligatineretului.md

site: www.ligatineretului.md