O poveste de Crăciun în fiecare jucărie: oferă unui copil șansa de a simți magia sărbătorilor alături de mama sa



Chișinău, 19 decembrie 2014

COMUNICAT DE PRESĂ

O poveste de Crăciun în fiecare jucărie: oferă unui copil șansa de a simți magia sărbătorilor alături de mama sa

 

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează târgul de caritate „De la mame pentru mame”.  Evenimentul se înscrie în campania de Crăciun cu acelaşi generic şi va avea loc în incinta Centrul comercial „Atrium” (20-21 decembrie), între orele 11:00-20:00 şi în Piața Marii Adunări Naționale (20 decembrie), între orele 13:00- 21:00.

În cadrul târgului vor fi expuse jucăriile de brad confecţionate de participanţii la un eveniment de caritate, organizat pe data de 13 decembrie, dar şi de echipa de voluntari a Diaconiei. Fondurile acumulate în urma târgului  vor fi utilizate pentru susținerea cuplurilor mamă-copil pe parcursul anului 2015.

Igor Belei, director al Misiunii Sociale „Diaconia”: „An de an, campania de Crăciun ne face să trăim momente speciale, prin care suntem mai aproape de cei mai triști ca noi. Participând la târgul de Crăciun, nu doar devenim parte din viaţa şi viitorul copiilor asistaţi în cadrul programului „În Braţele Mamei”, dar și le întărim credința în magia sărbătorilor și în bunătatea societății.”

Anastasia Catana, voluntar: „Brăduți de câteva feluri, globuri, suporturi pentru lumânări, oițe, cerbi și multe alte jucării confecționate cu mult drag pentru ca să aveți un Crăciun luminos și frumos. Suntem pregătiți pentru târg și așteptăm cu nerăbdare familiile să vină să vadă cu câtă dăruire și iscusință mamele și voluntarii au realizat aceste jucării de brad.”

„Mulţumesc! Datorită ţie voi creşte în braţele mamei!”, acest mesaj sugestiv însoțește fiecare jucărie ce își așteaptă cumpărătorul ei. În cadrul târgului de anului precedent,  din vânzarea jucăriilor de brad au fost acumulaţi peste 7000 lei.

Din resursele acumulate în campania din 2013, dar și grație donațiilor private, va fi posibilă deschiderea în Chișinău unei case de tranzitie pentru mamele orfane. Aceasta va fi un adăpost sigur pentru 3 cupluri mamă copil, care temporar vor locui aici, parte a unei familii mari și primitoare. Astfel, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei e permanent aproape de cel aflat în nevoie, tratându-l ca și chip și asemănare a lui Dumnezeu.

Pentru contacte:

www.diaconia.md

E-mail: office@diaconia.md,

Tel: 022 46 32 28, 068438799,

Facebook: Diaconia Moldova

colaj craciun