Căldura oamenilor cu suflet mare face lumea și mai bună!



Chișinău, 17 decembrie 2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Căldura oamenilor cu suflet mare face lumea și mai bună!

Pe data de 13 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat evenimentul de caritate „De la mame pentru mame”, ajuns la cea de-a patra ediție.  Activitatea a întrunit 100 de participanți și a avut drept scop colectarea de fonduri pentru  sprijinirea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. 

În cadrul evenimentului, invitații au confecționat jucării de brad, au participat la o licitație de caritate, iar la final au asistat la un recital de colinde susținut de Surorile Osoianu. De asemenea, „Diaconia” a oferit premiul „Sămânța dragostei”, ce va fi acordat anual persoanelor și companiilor care se implică în mod special în susținerea proiectelor organizației. În 2014, acesta a fost înmânat companiei Hendrix Bail, Părintelui Ioan Șarpe și domnului Folkmar Alzner. În acest an, pentru prima data, s-a acordat un premiu pentru răspândirea mesajului iubirii creștine, acordat doamnei Constanța Popescu.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale„Diaconia”: „Acest eveniment de suflet ne demonstrează că eforturile noastre sunt sprijinite de mulți oameni generoși, oameni care în seara de 13 decembrie au venit să dăruiască un pic de căldură pentru cei viața cărora e mai dificilă. Cu siguranță, pe parcursul întregului an, împreună cu implicarea participanților la acest eveniment, vom reuși să ajutăm câte mai multe mame.”  

Mariana Cosoi, participant: „Sunt foarte bucuroasă că pot și eu să susțin mamele ce întâmpină dificultăți pe parcursul vieții. Din tot sufletul sper că această contribuție o să le ajute să treacă peste această complicată etapă, iar Crăciunul să le încălzească și să le aducă fericirea în suflet. ”

Tatiana Colesnic, voluntar: „În calitate de voluntar, am fost unul dintre moderatorii atelierului de confecționare a jucăriilor de brad. Am ghidat mămicile pentru a deprinde cât mai repede tehnica de realizare și petru a le reuși această activitate. Am făcut înainte de eveniment și eu o jucărie de acest fel pentru a o cunoaște în detalii. ”

În urma evenimentului au fost acumulați cca 21.330 lei, bani ce vor ajuta mamele să-și crească pruncii alături de ele.

Pe data de 20 și 21 decembrie, în incinta Centrului comercial „Atrium” și în Piața Marii Adunări Naționale, între orele 11:00 - 18:00,  „Diaconia” organizează târgul de caritate  unde vor fi expuse jucăriile de brad confecționate de participanții la eveniment  și de echipa de voluntari a organizației.

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc

Responsabil de relaţii publice

Tel: (+373 22) 46 32 28

068 43 87 99

str. Criuleni, Nr. 22

e-mail: office@diaconia.md, pr@diaconia.md

site: www.diaconia.md

 IMG 0803