Printr-un gest de bunătate, ajută-mă să cresc în brațele mamei!



Chişinău, 24 noiembrie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Printr-un gest de bunătate, ajută-mă să cresc în brațele mamei!

 

În Ajun de Crăciun, pentru al patrulea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează campania „De la Mame pentru Mame”. Proiectul are drept scop  sprijinirea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. În acest sens, vor fi realizate 2 acțiuni cheie, menite să pună în valoare rolul important al solidarității, dragostei de aproapele și bucuriei de a dărui: evenimentul  cultural de caritate „De la Mame pentru Mame” (13 decembrie) și târgul cu vânzarea jucăriilor de brad (20-21 decembrie).

Igor Belei, director al Misiunii Sociale „Diaconia”: „Diaconia transformă gesturile de sprijin ale fiecăruia în șanse reale pentru ca beneficiarele noastre să devină mame iubitoare și grijulii, iar copiii lor, viitori membri ai societății cu drepturi depline. An de an, în cadrul programului „În brațele mamei”, prin implicarea unei echipe profesioniste și sprijinului sutelor de donatori și voluntari, reușim să fim alături de mamele care au avut curajul să-și păstreze copilul, chiar dacă presiunea exterioară le împingea spre renunțarea la darul suprem al vieții. Astfel, devenim parte din viața și viitorul copiilor asistați în cadrul programului. 80% dintre ele sunt victime ale abandonului, de aceea nu au avut șansa să vadă un alt raport dintre mamă și copil. Doar datorită sprijinului fiecăruia putem mări șansele ruperii acestui lanț al abandonului din generație în generație. Credem cu tărie că toți cei peste 50 de copii ce au fost asistați în Centrul Maternal vor purta căldura mamei pe toată viața, grație bunătății  Dumneavoastră.”

Evenimentul de caritate va avea loc pe data de 13 decembrie, ora 17:00, în Chişinău (Summit Events, str. Tighina, 49). Acesta va întruni peste 100 de mame și va cuprinde: un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad, o licitaţie de caritate şi un recital de colinde, susţinut de Surorile Osoianu. Preţul biletelor constituie 200 lei.  Pe 20 şi 21 decembrie, în 2 mall-uri din Chişinău, va fi organizat un târg de caritate cu vânzarea jucăriilor de brad confecţionate la atelier.

Menționăm că, din 2010 Diaconia susține mamele cu risc de abandon și/avort prin intermediul proiectului În brațele mamei (Centru Maternal cu o capacitate de 10 locuri și Centru de consultanță). Din resursele acumulate în campania din 2013, dar și grație donațiilor private, va fi posibilă deschiderea în Chișinău unei case de tranzitie pentru mamele orfane. Aceasta va fi un adăpost sigur pentru 3 cupluri mamă copil, care temporar vor locui aici, parte a unei familii mari și primitoare. Astfel, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei e permanent aproape de cel aflat în nevoie, tratându-l ca și chip și asemănare a lui Dumnezeu.

Sponsori: Fundația Felicia, DAAC Hermes group, Bambino.md.

Parteneri: Summit Events and Conference Center, Green Hills Market, Ju Bijoux, Marinelle, aqua unIQa, Buburuza Mela, Art Bijoux, Alina Bradu, www.nunta.com.md.

Parteneri media: Radio Chișinău, Pentru EA.md, Moldova 1, Radio Moldova, Ziarul de Gardă, Familia.md, Unica.md, iTicket, allfun.

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc

Responsabil de relaţii publice

Tel: (+373 22) 46 32 28

068 43 87 99

str. Criuleni, Nr. 22

e-mail: office@diaconia.md, pr@diaconia.md

site: www.diaconia.md

 

DSC05408 1fff