"Responsabilitate Civica 10:10", vizita la Cahul




969220 700954483248076 470422466 nLa 5 noiembrie 2013
echipa Fundatiei pentru Dezvoltarea Educatiei si Stiintei a organizat o intalnire cu elevii Liceului Teoretic „Ioan Voda” din or. Cahul. 

In calitate de invitat a fost Dna Veronica Boboc, Presedinte, Centrul media pentru Tineri. Centrul ofera tinerilor din toată țara posibilitatea să participe in diverse proiecte media/ jurnalism, promovand prin activitatile sale drepturile copilului si activismul civic.

Vizita se incadreaza in cea de-a doua runda a activitatilor preconizate in proiectul "Responsabilitate civica: 10 la 10". Dna Ala Pinzari, Director Executiv Adjunct al Fundatiei a prezentat o informatie succinta despre proiectul vizat si a adresat multumiri finantatorului, Ambasadei SUA, care sustine initiative ce se inscriu in Programul pentru Democratie.

Dna Boboc le-a vorbit elevilor despre importanta implicarii lor in viata scolii si a comunitatii, despre manifestarea unui activism civic in procesul electoral, despre necesitatea de a fi bine informat pentru a face o alegere corecta si responsabila. 

In contextul discutiei s-au incadrat si mici filmulete produse de tinerii voluntari de la Centrul Media, in care insasi copiii atrag atentia asupra incalcarii drepturilor lor, violenta in familie, indiferenta fata de persoanele cu nevoi speciale. Dna Boboc le-a adus elevilor si exemple concrete de manifestare a responsabilitatii civice din partea unor semeni de-ai lor din alte localitati, care nu tolerau coruptia, copiatul la examene, favoritismul si care se pronuntau deschis impotriva acestor vicii din scoala si comunitatea lor chiar cu riscul unor consecinte nefaste pentru ei.

Dna Boboc i-a provocat pe elevi la o discutie interactiva prin a-i incuraja sa spuna ce ar insemna pentru ei sa fii un cetatean responsabil. Elevii au reactionat imediat prin a aduce exemple de calitati necesare, dar au mentionat si importanta de a fi informati si instruiti si de a lupta cu indiferenta care domina printre tineri.

La intalnire au participat elevii claselor a 10-12, precum si Dna Iulia Stanila, Vicedirectoare. 

La finele intalnirii echipa Fundatiei a adus multumiri conducerii Liceului „Ioan Voda” care a asigurat buna desfasurare a evenimentului, invitatului special, precum si Ambasadei SUA gratie careia a fost posibila implementarea acestui proiect.