A fost aprobată Strategia pentru Tineret a comunei Tuzara



După mulți ani de democrație, idei și proiecte implementate, într-un final comuna Tuzara are o Strategie pe domeniul de tineret. Documentul a fost elaborat de un expert în cadrul proiectului implementat de către Asociația Obștească ”Caritas” cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Este al doilea proiect implementat în comuna Tuzara din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Democrație.

Pe lângă totalitatea activităților implementate, tinerii, împreună cu expertul și coordonatorul de proiect au avut întâlniri de lucru și seminare cu scopul de a identifica problemele pe domeniul de tineret, soluțiile și fondurile necesare pentru realizarea obiectivelor trasate. Scopul de bază a fost ca Strategia să fie elaborată anume cu aportul direct al tinerilor și să reiasă din necesitățile lor reale.

La data de 22 octombrie 2013, pe ordinea de zi a consiliului local a fost inclusă chestiunea cu privire la aprobarea Strategiei pentru Tineret a comunei Tuzara. Cu vot unanim, Strategia a devenit un document oficial care responsabilizează direct părțile implicate în îmbunătățirea politicilor pentru tineret la nivel local. În același timp, Strategia este instrument util pentru tinerii din localitățile noastre, pentru responsabilii locali, dar și pentru toți cetățenii.

Lilia Levco

Scan1Coordonator de proiect