Tinerii în acțiune



Tinerii din comuna Tuzara au făcut o vizită celora din comuna Ciorești, raionul Nisporeni. Activitatea a avut loc ca urmare a planului de acțiuni din cadrul proiectului: ” Tinerii din comuna Tuzara – promotori ai democrației durabile”, susținut de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în cadrul Programului de Granturi pentru Democrație. Astfel, la data de 28 septembrie, comuna Ciorești a fost gazdă a seminarului de instruire: ”Dezvoltarea abilităţilor de comunicare și de fundraising ale tinerilor”.

Trainerul Ecaterina Gamurar a prezentat tinerilor metode interactive și utile de comunicare în procesul de fundraising pentru diverse scopuri. Nu au lipsit discuțiile care au fundamentat schimbul de experiență dintre tineri, majoritatea acestora fiind voluntari în cadrul ONG-rilor și au o necesitate stringentă de fonduri pentru îndeplinirea diverselor scopuri.

Țin să menționez că este al treilea seminar de instruire din cadrul acestui proiect. Nu au lipsit energizantele și tema pentru acasă pe care tinerii o vor prezenta la următoarea activitate. Participanții au primit și diplome pentru activisim pe parcursul celor trei seminare. Proiectul este implementat de către Organizația Obștească ”Caritas” care mizează pe continuitatea activităților și pe faptul că spiritul participativ al tinerilor la nivel local va promova valorile democratice și va influența pozitiv evoluția satelor noastre.

 

Lilia LEVCO

Coordonator de proiect