Strategia de dezvoltare social-economică a raionului Hînceşti 2013 – 2020



1358517936 principala-1

Echipa de experţi din cadrul IEFS a participat la etapa prefinală a elaborării Strategiei de dezvoltare social-economică a raionului Hînceşti, intitulată ”Raionul Hînceşti în anul 2020”. Obiectivul acestei etape a fost definirea viziunii comune a societăţii civile cu referire la dezvoltarea raionului Hînceşti, precum şi definirea priorităţilor strategice, necesare de urmat, pentru realizarea viziunii.

Echipa de experţi, prin intermediul atelierelor organizate şi procesului complex de elaborare a strategiei, implementează o nouă metodă de planificare strategică, de jos în sus (bottom – up), încurajând participarea activă a membrilor din diferite pături sociale existente în raionul Hînceşti. Metoda pro europeană are drept scop o dezvoltare sustenabilă a raionului.

Ţinem să menţionăm că în cadrul consiliului raional Hînceşti a fost organizat un atelier de lucru, condus în persoana dlui Dumitru Stratan, expert în planificare strategică şi dezvoltare regională. La atelierul de lucru au participat experţii din cadrul IEFS, în componenţa dlui Bajura Tudor, dlui Alexandru Fală, dnei Aculai Elena, dnei Perciun Rodica, dnei Cotelnic Valentina, dra Gorobivscaia Olga. Pe de altă parte au participat şi reprezentanţi APL Hînceşti şi diferiţi membri ai societăţii civile, printre care s-au enumerat: preşedintele raionului dl Grigore Cobzac, vicepreşedintele dl Condratiuc Valerii, reprezentanţi ai societăţii civile, organizaţiilor de tineret, primari ai satelor din raion, funcţionari publici ş.a.

La finele lucrărilor atelierului a fost determinată unanim viziunea şi direcţiile prioritare de dezvoltare a raionului Hînceşti pentru perioada 2013-2020.

 

 

1358517910 2

1358517882 3

1358517923 4