Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

Declaratie in legatura cu sechestrarea unei parti din tirajul ziarului independent "SP"

Asociatia Presei Independente (API) si Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) se declara extrem de ingrijorati in legatura, pe 28 martie, de catre Politia Economica din Balti, a unei parti din tirajul ziarului independent "SP". Calificam acest incident ca un abuz din partea fortelor de ordine si o tentativa evidenta de intimidare a presei independente.

Sechestrarea tirajului este una din cele mai gra ve forme de obstructionare a libertatii de exprimare. Actiunile Politiei Economice din Balti au cauzat suspendarea aparitiei editiei in limba romana a ziarului "SP" de saptamana curenta, cauzand prejudicii cititorilor si redactiei SP.

Semnatarii solicita Ministerului de Interne sa investigheze legalitatea actiunilor Politiei Economice din Balti. De asemenea, cerem Comisiei parlamentare pentru cultura, stiinta, invatamant, tineret, sport si mijloace de informare in masa si Comisiei pentru drepturile omului sa se autosesizeze in legatura cu cazurile de restrictionare a libertatii presei si libertatii de exprimare produse in zilele de 27 si 28 martie 2007.


Chisinau, 29 martie 2007

 

 

 


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.