Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă împlinește un an de activitate



alt

Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă îşi felicită membrii şi partenerii strategici cu împlinirea unui an de la înregistrarea sa oficială la Ministerul Justiției din 17 septembrie.

Pe parcursul întregii sale activităţi din acest an, ADC a implementat un șir de activități regionale și a lansat cîteva proiecte majore de rezonanță internatională. Am reușit să oferim cursuri gratuite de limba engleză prin Skype pentru absolvenți, am instruit profesorii din raioanele Telenești, Călărași și Orhei în legătură cu noul curriculum bazat pe competențe, am lucrat în colaborare cu Ambasada SUA și Casa Albă pentru a organiza vizita oficială a vicepreşedintelui SUA Joe Biden în Moldova.

O deosebită importanță pentru dezvoltarea ADC au avut întîlnirile cu absolvenții din regiuni: am discutat despre technologiile Web 2.0 cu membrii ADC din Soroca și primarii din regiunea de nord, am învățat să elaborăm proiecte comunitare cu absolvenții din Cahul, am examinat posibilitatea extinderii proiectelor ADC în Transnistria cu absolvenții din Tiraspol și am discutat despre granturile oferite de Ambasada SUA în Moldova cu absolvenții și bibliotecarii din Chișinău.

Printre proiectele ADC de anvergură se numără Conferința Internațională a Modelului Națiunilor Unite, Congresul Absolvenților, Picnicul Absolvenților în colaborare cu Camera de Comerț Americană și Tabăra pentru Voluntari “Spark the Wave 2011”.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectele și activităţile noastre, vă rugăm să citiţi noul numărAlumni News plasat pe website-ul nostru.

http://www.youtube.com/watch?v=lmlzCx8dAnA