Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3867

Program de activitati pentru 9 decembrie – Ziua Anti-Coruptie!



altParlamentul Tinerilor din Legislatura a II-a în parteneriat cu Centru pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei , EUBAM , Alianţa Anticorupţie din Moldova şi Colegiul de Construcţii din oraşul Hînceşti organizează la data de 8 decembrie un TVC cu tematica ,,NU CORUPŢIEI ”.
Dat fiind faptul că la data de 9 decembrie se marchează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, organizarea acestui TVC este absolut necesară.

TVC se va desfăşura în incinta casei de cultură care are o capacitate de 200 persoane, la orele 17:00. Intrecerea va fi dată între cele 2 camine a Colegiului de Construcţii din Hînceşti.

Tinerii deputati isi propun realizarea un sondaj despre problemele coruptiei si strategiile de stopare ale ei, preluate de Centrul de Combatare a Crimei Economice si Corputiei, realizat in universitati, Colegiul de Constructie din Hincesti, Colegiul Agroindustrial din Ungheni, precum şi creşterea nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei printr-o metodă distinctiva cu privire la efectele negative ale corupţiei . Astfel va fi înlăturată starea de pasivitate a cetăţeanului cu referire la ascensiunea corupţiei în societate şi va permite consolidarea unui concept printre rîndurile tinerilor referitor la faptul că e posibilă şi necesară combaterea corupţiei . Aceasta activitate va elimina prejudecăţile stereotipurilor , conştientizînd faptul că fenomenul corupţiei este rezultatul propriilor acţiuni, acţiuni care îi influenţează ulterior în mod negative şi pe ceilalţi.

Totodată deputatii Parlamentului Tinerilor vor efectua şi o campanie de informare pentru tineri, ce vizeaza problema existentei coruptiei si combatarea acesteia prin oferirea pliantelor ce urmeaza a fi distribuite tinerilor din institutiile de invatamint in cadrul carora a fost efectuat sondajul.

Cu aceasta ocazie ne propunem şi realizarea un spot cu titlul : “Spune NU coruptiei !”. Spot care in mod evident va sensibiliza un numar mare din rindurile populatiei si in mod indirect va actiona la combaterea acestui fenomen.

Ziua Internationala de Luptă Împotriva Corupţiei necesită şi solicită implicarea şi ajutorul nostru, ajutorul celor care nu sunt indiferenţi si le pasă de societatea în care locuiesc…

Să luptăm împotriva non-valorilor!!!...

www.parlamentultinerilor.md