CJI a dat start unui nou program de stagii pentru jurnaliştii transnistreni



Doi tineri jurnalişti din regiunea transnistreană vor participa în perioada 4-15 octombrie 2010 la un program de stagii de două săptămâni organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Stagiarii vor avea posibilitatea să lucreze alături de colegii lor din redacţia Ziarului de Gardă şi a portalului informaţional - www.enews.md.

Scopul acestor stagii este de a oferi jurnaliştilor transnistreni posibilitatea să afle detalii despre specificul activităţii colegilor lor de la diferite publicaţii periodice, posturi de radio şi TV din Chişinău sau din alte localităţi ale R. Moldova, dar şi de a contribui la consolidarea relaţiilor de colaborare dintre mass-media şi jurnaliştii din diferite regiuni ale R. Moldova.

Din data de 1 noiembrie 2010, alţi 4 jurnalişti din regiunea transnistreană îşi vor începe stagiul în cadrul altor mass-media naţionale: publicaţii periodice, posturi de radio şi de televiziune.

A doua etapă a programului de stagii va avea loc în perioada decembrie 2010-ianuarie 2011.

Programul de stagii este organizat de CJI în cadrul proiectului „Fortificarea competenţelor profesionale ale mass-media transnistrene de a mediatiza subiecte social-economice”, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.