CRJM și Front Line Defenders vor organiza o instruire privind securitatea personală pentru reprezentanții societății civile și apărătorii drepturilor omului



Cine? Centrul de Resurse Juridice din Moldova și Front Line Defenders

Ce? Instruire de 2 zile privind securitatea personală pentru reprezentanții organizațiilor societății civile (OSC), apărătorii drepturilor omului (ADO) și mass-media

Când? 28-29 noiembrie 2023

Cum? Prezență fizică, limba de lucru: engleza/rusa

De ce să participi?

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) implementează proiectul „Scut pentru apărătorii drepturilor omului – Sprijin apărătorilor drepturilor omului în Republica Moldova”, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Obiectivul principal al proiectului este de a spori monitorizarea și protecția drepturilor omului în Moldova prin abilitarea ADO și OSC să activeze într-un mediu sigur și favorabil, în conformitate cu drepturile și libertățile lor depline.

Implementarea proiectului se axează, printre altele, pe furnizarea de asistență în domeniul securității digitale și pe echiparea persoanelor și organizațiilor cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a-și spori securitatea personală, inclusiv siguranța, bunăstarea și alte aspecte.

Sesiunea de instruire privind securitatea personală va fi organizată de formatori internaționali de la Front Line Defenders și va acoperi o serie de subiecte esențiale, printre care:
- Securitatea holistică drept concept/abordare a protecției;
- Metodologie și sfaturi practice pentru evaluarea riscurilor;
- Planificarea protecției;
- Bunăstarea ca aspect al securității personale/organizaționale.

Instruirea este destinată unui grup de 25 de participanți dedicați și interesați, care sunt implicați în activități din domeniul drepturilor omului, democrației și activismului civic. Dat fiind capacitatea limitată, participanții vor fi selectați pe baza pregătirii lor, a angajamentului față de activitatea în domeniul drepturilor omului și a potențialului de a aplica instrumentele și cunoștințele în organizațiile și activitatea lor profesională.

Pentru a prinde un loc la această instruire, vă puteți înregistra până la 19 noiembrie: https://forms.office.com/e/59iFbGUzcd


Asistență individuală: Front Line Defenders se angajează să sprijine ADO și reprezentanții OSC-urilor. După instruire, vom fi disponibili pentru a oferi asistență individuală în elaborarea planurilor de securitate pentru persoane sau organizații.

Logo