Workshop la Constanța: selectăm participanți la o instruire internațională



Asociația Presei Independente (API) anunţă un concurs de selectare a opt participanți/participante din rândul lucrătorilor cu tinerii, la un workshop internațional de șase zile în orașul Constanța din România în perioada 5-11 martie 2023. Tema instruirii – alfabetizarea media incluzivă. Activitățile instruirii se vor adresa nevoilor în acest domeniu ale tinerilor din comunitățile vulnerabile. La concurs pot participa persoane cu vârsta de peste 18 ani care lucrează cu tinerii (reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de tineret, pedagogi, asistenți sociali, juriști care desfășoară activități în domeniul justiției juvenile, psihologi etc.).

Detalii despre workshop

Workshop-ul internațional va reuni participanți din România, Ungaria și Republica Moldova. Proiectul își propune să aducă educația media mai aproape de tinerii vulnerabili din medii socio-economice dificile din aceste trei țări, pentru a-i ajuta să-și dezvolte competențele de analiză și gândire critică. Persoanele selectate vor urma sesiuni de informare despre libertatea de exprimare, dezinformare, educație incluzivă, drepturile omului etc. Limba de instruire în cadrul workshop-ului va fi engleza

După programul de instruire, participanții vor trebui să organizeze, în Republica Moldova, câte un eveniment (training, discuție publică, atelier) în domeniul alfabetizării media incluzive, destinat tinerilor din categoriile vulnerabile.

Toate cheltuielile de transport, cazare și alimentare vor fi acoperite de API.

Depunerea dosarelor

Înscrierea la concurs se va face prin transmiterea unui dosar care va include următoarele documente obligatorii:

  • CV-ul candidatului/candidatei;
  • O scrisoare de intenție în formă liberă, în care candidatul/candidata își va motiva dorința de participare și se va angaja, dacă va fi selectat/selectată, să organizeze un eveniment cu tinerii după workshop-ul de la Constanța, implicându-se cu dedicație în activitățile proiectului.

Dosarele vor fi transmise în format electronic, la adresa electronică api@api.md, cu menţiunea „Workshop Constanța”, până cel târziu la 26 februarie 2023, ora 18:00.

Atenție: dosarele incomplete nu vor fi examinate.

Această activitate este parte a proiectului „Curricula incluzivă de alfabetizare media a tinerilor” (InMedia), realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent România (CIJ), în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, România, Asociația Turul Madár, România, Fundația Artemisszió, Ungaria și Asociația Presei Independente/API, Republica Moldova.