Atelier: Standarde europene pentru certificarea ecologică agroalimentară
Atelier dedicat antreprenorilor alimentari mici: Standarde europene pentru certificarea ecologică agroalimentară - aspecte de sănătate, mediu și comerț echitabil.
În cadrul atelierului vom discuta despre:
- legea europeană privind producția de alimente ecologice,
- inspecția și certificarea în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare,
- criteriile pentru o agricultură regenerativă, durabilă, bazată pe carbon,
- de asemenea, vom discuta despre particularitățile certificării eco în Moldova: proces, acte necesare, costuri etc.
Limba de comunicare: engleza și româna.
Atelierul va fi facilitat de către:
- Urszula Soltysiak, membră a Federației Internaționale a Mișcărilor din Agricultura Ecologică, a cărei bibliografie include peste 130 de publicații despre producția de alimente ecologice,
- Alexandrina Livinscaia, directoarea organismului de certificare privat ''Certificat-Eco'' din Moldova.
Participarea are loc doar în baza înregistrării: https://forms.gle/CSubJmoebkmjXEiu8
Numărul de participanți este limitat la 15.
Termen limită de înregistrare: 24.04.2022, orele 14:00.