Master-class-uri destinate companiilor din domeniul agroalimentar

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invită agenții economici din țară să participe la o serie de master-class-uri tematice organizate în cadrul Proiectului “Accesarea noilor piețe de desfacere prin sporirea capacităților de export ale companiilor din sectorul produselor agro-alimentare cu valoare adăugată înaltă al Republicii Moldova”, implementat cu suportul programului USAID Agricultură Performantă în Moldova.

Obiectivul acestora este de a oferi întreprinderilor din sectorul produselor agro-alimentare cu valoare adăugată înaltă noi cunoștințe și exemple practice de implementare a cerințelor și standardelor de calitate, inclusiv a standardelor ecologice în domeniu, instrumente de acces și promovare pe piața UE, oportunități de digitalizare a afacerii și creștere a competitivității pe piața internațională.

Grupul țintă include întreprinderi din sectorul agro-alimentar cu valoare adăugată înaltă, specializate în unul dintre următoarele domenii: vinificațiecreșterea și producerea fructelor și legumelor proaspete, congelate/refrigerate  și procesatepomușoarelorstrugurilor de masăcultivarea legumelor și verdețurilorproducerea mierii de albineproducerea produselor agro-alimentare ecologice și organice.

 Graficul de desfășurare a master-class-urilor

 

Subiect

Trainer/

Moderator

 

Data

Metode de creștere a valorii adăugate a produselor agroalimentare prin sistemele de certificare a calității produselor. RO

Adăugarea valorii prin certificarea proceselor la diferite etape ale lanțului valoric (GLOBALGAP, IFS, GRASP,SMETA etc.)MD

Stefan PADURE,

România, Președinte, APAR

Andrei CUMPANICI,

Expert

11 mai, 2021

10.00 – 13.00

Adăugarea valorii prin certificarea ecologică a produselor Mariana CANȚIR, CERES 26 mai, 2021

10.00 – 12.00

Instrumente pentru accesul la piața Uniunii Europene.

Prezentare a mecanismelor pentru promovarea

exportului de produse agroalimentare.

Stefan PADURE,

Romania, Președinte, APAR

11 iunie, 2021

10.00 – 13.00

Cerințe oficiale și private față de calitatea și siguranța produsului: cum le identificăm și gestionăm. Andrei Cumpanici, expert

Tatiana Burca, USAID APM

24 iunie

10.00 -12.00

Instrumente de digitalizare, vânzări online pentru domeniul agroalimentar. Dumitru TALMAZAN 15 iulie, 2021

10.00 – 12.00

Invităm reprezentanții companiilor din sectoarele menționate să se înscrie din timp la master-class-urile ce prezintă interes pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul agro-alimentar, completând formularul de pe link-ul:

https://docs.google.com/forms/d/1XlPmyo_UaQOYWQukWpoYNJzz8lfZR_kDyblIi-CFtFM/edit

Informații suplimentare: Centrul de Formare Antreprenorială al CCI a RM. Persoane responsabile: Inesa Iordatii, tel.: 022 235 294, 069 800 112, seminar@chamber.md, Ludmila Botoșan, tel.: 022 233 286, ludmila.botosan@chamber.md.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.