Atelier de Lucru ”Siguranța Produselor și Protecția Consumatorilor” proiect EU4CONS

Distribuie prietenilor:DESCRIERE EVENIMENT

 În fiecare an în cadrul proiectului “Catedra Jean Monnet în politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor” (EU4CONS) sunt organizate o serie de ateliere pe teme specifice ale UE în domeniile intereselor economice ale consumatorilor.

Schimbările formelor de afaceri și ale comportamentului consumatorilor au loc în ritm progresiv în Europa, căci piețele se schimbă, fiind determinate de evoluțiile tehnologice și de companiile digitale noi, care nu sunt neapărat localizate în Europa. Consumatorii, ca părți vulnerabile a raporturilor contractuale cu agenții economici îmbrățișează în mare parte noile evoluții în sfera turismului.

La data de 27 noiembrie  2020, proiectul EU4CONS planifică organizarea următoarei sesiuni a Atelierelor de Lucru referitor la subiectul ” SIGURANȚA PRODUSELOR ȘI PROTECȚIA CONSUMATORILOR”. Acest atelier va fi organizat în parteneriat i cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și va identifica modalitățile prin care politicile și programele naționale pot fi schimbate sau concepute pentru a asigura o abordare bazată pe drepturi la realizarea progresivă a dreptului cu privire la produse sigure.

Obiectivul principal al Atelierului lucru a fost de a promova integrarea economică a Republicii Moldova în spațiul UE în cadrul Acordului de Asociere, prin crearea unei baze de competențe academice și profesionale la nivel înalt privind studiile economice europene și protecția consumatorilor în Moldova.

Atelierului de lucru planificat pentru data de 27.11.20 va cuprinde următoarele subiecte de reper:

  1. Siguranța produselor în politica Uniunii Europene pentru protecția consumatorilor
  2. Cadrul legal de reglementare privind siguranța produselor în Moldova
  3. Protecţia vieţii, sănătăţii, eredităţii şi securităţii consumatorului
  4. Răspunderea pentru produse defectuoase
  5. Practica judiciară europeană referitor la răspunderea pentru produsele defectuoase oferite consumatorilor.

 Impactul evenimentului:

  • a stabili o bună comunicare între funcționarii publici din cadrul autorităților ce au același scop – protecția intereselor consumatorilor;
  • a identifica o schemă de parteneriat permanent între mediul de afaceri și organele de control ce va constitui o platformă de cooperare pentru aplicarea legislației;
  • a atrage mai mulți experți, inclusiv mediul academic în domeniul protecției consumatorilor a împărtăși experiențe comune, ce vor dezvolta și vor crea concepte avansate noi în domeniul securității alimentelor;
  • a asigura cooperarea regională și internațională pentru prevenirea si controlul minuțios în ceea ce privește siguranța produselor expuse pe piața Republicii Moldova prin identificarea unor măsuri de protecție în cazul încălcării transfrontaliere a legislației privind protecția consumatorilor.

Se invită orice persoana interesata de a participa în cadrul evenimentului organizat de către proiectul EU4CONS prin intermediul platformei Zoom, cu condiția înregistrării în prealabil pe link-ul https://us02web.zoom.us/j/83060488305?pwd=TGkzVmFzdkg5QXZPNmJqays2dWlPdz09

În calitate de participanți pot fi: funcționari publici, mediul de afaceri, avocați, judecători, studenți, mediul academic, cercetători, societatea civilă.

 

LINK de Înregistrare: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6ibFGxs89z4hfNp8zRVGw_M6Pi_Cxgi9fv3hydXbJoGDvpQ/viewform

Mai multe detalii despre eveniment pentru consultate pe pagina de FB a proiectului EU4CONS și/sau website: www.infoconsumator.md.

 

La finalul evenimentului participanții activi vor fi primi certificate de participare (!) pentru prezenta online la evenimentul din 27 noiembrie 2020.

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.