EDU-ART 2020 / Apel: Curs de artă contemporană și curatoriat

Distribuie prietenilor:EDU-ART 2020 / CERCETARE ARTISTICĂ ȘI ACTIVISM CULTURAL LA PERIFERIE – apel de participare
Curs de artă contemporană și curatoriat cu durata de 10 săptămâni

Data limită pentru înregistrare: 11 august 2020, ora 23:59
Formularul de înscriere: https://forms.gle/KqEk6d8LJtjj76X88
Persoanele selectate vor fi informate în scris până la 18 august 2020

Asociația Oberliht lansează Cursul de arta contemporană și curatoriat, care se va desfășura în Chișinău, în perioada 10 septembrie – 14 noiembrie 2020, și va aborda tema „Periferiei”, dimensiunile sale culturale, urbane și politice. Cursul va servi drept cadru pentru cercetarea și analiza transformărilor politice, sociale și economice care au avut loc în regiunea noastră în ultimele decenii și se va concentra pe studiul artei contemporane și metodelor de lucru curatorial în afara instituțiilor consacrate, precum și pe diverse forme de activism cultural. Acest program își propune să dezvolte o atitudine civică activă la participanți prin cercetare artistică și activism cultural, completând curriculumul universitar existent cu module de educație non-formală.

În cadrul cursului se vor organiza seminarii teoretice, ateliere de lucru artistic (performance, sound art, cartografiere urbană, scriere critică, intervenții artistice în spațiul public, artivism ș. a.), explorări urbane, grupuri de lectură, evenimente comunitare în spații culturale alternative și prezentări accesibile publicului larg, în care vor participa experți din sfera artei, culturii și altor domenii din Moldova, România, Germania, Elveția, Belarus, Belgia, Kârzgâzstan, Italia, Estonia și alte țări. Programul cursului se va desfășura în Chișinău (Zpațiu, BUNKER / AMTAP, Apartament Deschis etc.), fiind completat de sesiuni online cu participarea unor experți străini și de sarcini de lucru individual (lecturarea unor texte, vizionarea materialelor video și exerciții de scriere).

INFORMAȚII PRACTICE

În cadrul cursului, între 10 septembrie – 14 noeimbrie 2020, săptămânal vor avea loc câteva activități, cu un număr total de 200 ore, inclusiv ore de lucru lucrate de acasă.

Taxa de participare
Participarea la întregul Curs este gratuită, pentru că credem că accesul la educație trebuie asigurat tuturor doritorilor, indiferent de statutul lor economic sau social. Participanții ar trebui să-și acopere singuri costurile aferente călătoriei internaționale și asigurării medicale, cazării la Chișinău și alte costuri legate de participarea lor.

Suport financiar
Va fi acordat suport financiar în mărime de până la 1000 MDL (pentru acoperirea costurilor asociate cu participarea la program) participanților care vor lua parte la cel puțin 7 module (70% din program / 140 ore), cu condiția finalizării proiectului personal până la sfârșitul Cursului.

Contribuție opțională
Ținem să precizăm că organizarea întregului program s-a făcut cu multiple eforturi al/e celor implicați/te (organizatori, parteneri, traineri, participanți, voluntari). Contribuții binevole sunt posibile în mărime de 50 lei pentru un singur modul și 500 MDL pentru întregul curs.

Profilul participanților
Cursul se adresează studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ artistic (nelimitându-se la acestea), artiștilor și curatorilor emergenți și celor profesioniști, cercetătorilor și educatorilor din Republica Moldova, România, Ucraina și din alte țări, interesați de arta contemporană și lucrul curatorial.

Întregul apel de participare poate fi găsit aici: https://arteduct.wordpress.com/2020/07/07/curs-de-arta/


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.