EDU-ART 2020 / Apel: ”Capsula Timpului” – atelier deschis cu Anna Bantiuc și Anastasia Osoianu

Distribuie prietenilor:EDU-ART 2020 / CERCETARE ARTISTICĂ ȘI ACTIVISM CULTURAL LA PERIFERIE – apel de participare
Capsula Timpului – atelier deschis cu Anna Bantiuc [MD] și Anasasia Osoianu [MD]

Cine suntem? Cum trăim, în ce condiții? Ce ne inspiră și care ne sunt nevoile? Care acțiuni își vor păstra valoarea timp de o jumătate de secol? Prin ce se va deosebi omul din anul 2070 de omul din prezent? Putem aduna fragmente într-o istorie colectivă, care ar descrie perioada prin care trecem?

Invităm tinerii artiști și persoanele pasionate de artă să se alăture unui laborator de creație, unde, pe parcursul celor 5 săptămâni, să analizăm subiectul „periferiei” într-un context urban, cercetându-l și reprezentându-l cu ajutorul unor mijloace artistice, cu scopul identificării și extinderii limitelor de percepție asupra orașului ca loc de locuit.

În fiecare zi de luni participanții vor primi câte un mesaj cu sarcini, care vor trebui finalizate timp de o săptămână (fiecare participant este liber să decidă asupra timpului alocat activităților planificate). Lucrările create, informațiile și obiectele colectate pe parcursul unei săptămâni, ca urmare a sarcinilor realizate, vor forma conținutul unei „Capsule de Timp”.

Sesiunile de lucru în atelier vor fi de natură practică, iar discuțiile online vor avea drept scop cunoașterea participanților și crearea unui context în care aceștia să-și dezvolte propriile lor idei.

Data limită: 23 iulie 2020
Participanții înscriși vor primi instrucțiuni prin email referitor la prima întâlnire pe data de 24 iulie 2020
Vă puteți înscrie în calitate de participant completând acest formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCZoQXbM-4RXSMG9iTulktFFvTWU2FQlGFf2jb3V3RmBKIdg/viewform
Întregul apel poate fi găsit aici: https://zpatiu.wordpress.com/2020/07/16/capsula-timpului/


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.