Invitație pentru ONG-le din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni să dezvolte parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală

Distribuie prietenilor:Proiectul regional „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC), în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), invită organizațiile societății civile din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni să participe în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.

Proiectul oferă posibilitatea ONG-lor locale și grupurilor de inițiativă locale să-și dezvolte capacitățile în domeniul monitorizării cheltuirii banilor publici în comunitatea lor, să contribuie la sporirea transparenței procesului decizional în comunitate, precum și să dezvolte activități de informare a cetățenilor și de încurajare a cetățeniei active.

Proiectul oferă Organizațiilor Societății Civile, Grupurilor de Inițiativă Locală și Grupurilor pentru Acțiune Locală din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni următoarele oportunități:

• Instruiri în domeniul comunicării și dialogului cu APL, transparenței proceselor decizionale și a bunei guvernări, monitorizării cheltuirii banilor publici în comunitate;
• Activități de mentorat pentru organizarea activităților de informare și abilitare a cetățenilor pentru participare civică locală;
• Asistență în dezvoltarea paginilor web a 3 comunități pentru informarea cetățenilor pe subiecte de interes public precum și dezvoltarea unui instrument digital de informare și consultare a cetățenilor.

Sesiunile de instruire vor avea loc în perioada februarie-martie 2020. Cheltuielile de instruire vor fi asigurate de organizatori. Activitățile de informare a cetățenilor se vor desfășura în localitățile participante în proiecte din cele 3 raioane.

Organizațiile societății civile, Grupurile de Inițiativă Locală și Grupurile pentru Acțiune Locală din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni care doresc să beneficieze de activitățile proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” sunt încurajate să completeze formularul de aplicare de AICI.

Înregistrările sunt acceptate până la data de 31 ianuarie 2020, ora 17:00.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 022 272500 sau la adresa de e-mail: [email protected]

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Asociația pentru Politica Externă. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.