CJI lansează un concurs de granturi mici pentru instituțiile mediaCentrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită instituțiile media din Republica Moldova să participe la un concurs de granturi mici, prin care organizația își propune să contribuie la gestionarea crizei de resurse umane în presă.  

Granturi3

Maxim cinci redacții vor beneficia de granturi a câte 1.500 de dolari americani, cu ajutorul cărora vor avea posibilitatea să invite la stagii studenți la Jurnalism sau persoane interesate să profeseze jurnalismul.

Redacțiile care vor beneficia de granturi vor fi responsabile de selectarea stagiarilor în funcție de specificul, dar și de necesitățile fiecărei instituții media. Perioada de stagiu sugerată de CJI este de 1-3 luni, iar angajarea ulterioară a stagiarilor rămâne la discreția fiecărei redacții.

Granturile oferite de CJI vor acoperi:

  • Bursele pentru stagiari;
  • Mentoratul oferit în și de redacții, de care vor beneficia stagiarii.

Eligibilitate

Concursul de granturi este deschis tuturor instituțiilor media care îndeplinesc următoarele criterii:

  • respectă standarde etice și profesionale, au o reputație bună și o politică editorială independentă;
  • au locuri vacante în echipa redacției, iar această oportunitate i-ar putea ajuta să identifice persoane potrivite care vor putea fi ulterior angajate.

Criterii de selecție

Dosarele vor fi evaluate de către CJI în baza următoarelor criterii:

  • profilul instituției;
  • argumentarea necesității acestui grant.

Cerințe pentru depunerea dosarelor

Dosarele trebuie să includă următoarele documente:

  • prezentare generală a solicitantului, utilizând acest FORMULAR;
  • certificatul de înregistrare a instituției.

Dosarele vor fi expediate prin e-mail pe numele Anastasiei Nani, directoare adjunctă, CJI – anani@ijc.md.

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor: 20 noiembrie 2023.

Persoana de contact: Anastasia Nani, telefon: 022 234 236.

Concursul de granturi este lansat în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Marii Britanii la Chișinău și implementat de Internews în Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass-mediei independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

În procesul de selecţie, CJI nu discriminează direct sau indirect candidaţii. Se va ţine cont doar de competenţele profesionale ale acestora. CJI oferă şanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv şi cu asigurarea deplinei confidenţialităţi.