ERIM: Apel pentru aplicații „Granturi pentru OSC-uri pentru dezvoltarea capacităților instituționale, consolidarea managementului intern, afectate în timpul pandemiei COVID-19 și după"



  1. CONTEXT ȘI OBIECTIV

„COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect regional implementat de către IREX Europe (activând sub marca ERIM) și finanțat de către Uniunea Europeană. Proiectul își propune să sprijine societatea civilă, activiști/stele independenți/te și mass-media independentă astfel încât să-și poată continua activitatea în timpul pandemiei de COVID-19 și după.

Scopul apelului este de a consolida guvernarea și managementul Organizațiilor Societății Civile (OSC), ajutându-i să fie instituții mai eficiente în comunitățile lor prin satisfacerea nevoilor organizaționale de bază și pentru a le crește reziliența și sustenabilitatea ca răspuns la efectele imediate ale crizei pandemice. Granturile vor acoperi cheltuielile care vor ajuta organizațiile să atingă un obiectiv operațional specific.

Numărul de granturi: până la 4

Suma maximă a grantului: până la 15,000 EURO

Durata proiectului: durata minimă a unui proiect este de cinci luni, iar durata maximă este de 12 luni.

  1. GRUPUL ȚINTĂ ȘI BENEFICIARI/E

Activitățile noastre se adresează OSC-urilor care au fost afectate de pandemia COVID-19 precum și după pandemie, nu au resursele necesare pentru a-și continua activitatea în mod eficient și posedă potențialul de a dezvolta durabilitatea prin implementarea grantului.

Beneficiarii eligibili sunt:

  • OSC-urile oficial înregistrate în Republica Moldova
  • Întreprinderi sociale înregistrate în Republica Moldova

Se va acorda preferințe organizațiilor din regiuni din cauza disparităților economice și sociale dintre capitală și zonele regionale, precum și celor ce oferă sprijină celor mai vulnerabile grupuri afectate în mod disproporționat de pandemie. ERIM va sprijini organizațiile care promovează și susțin diferite cauze, precum drepturile LGBTQI+, drepturile femeilor, protecția mediului, activism civic, etc

Se va acorda prioritate cererilor parvenite de la organizațiile care nu au beneficiat anterior de sprijinul nostru în cadrul proiectului „COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile”. Cererile parvenite din afara Chișinăului sunt încurajate și binevenite. Cererile de la organizațiile politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

Pentru mai multe detalii despre concurs, accesați AICI 

Formularele de participare necesare pentru aplicare sunt: Descrierea narativă (Anexa 1) si Bugetul (Anexa 2), ce pot fi descărcate accesând link-rile:ANEXA 1 si ANEXA 2  sau pot fi solicitate prin e-mail: moldova-csocd@erim.ngo. Formularele de participare pot fi depuse în limba română, rusă sau engleză la următoarea adresă de e-mail: moldova-csocd@erim.ngo până la  data de 10 noiembrie 20222, ora locală 18:00

Articol adaugat de: Irina Cozma