Program de granturi destinat OSC-urilor locale care vor crea sau dezvolta întreprinderi sociale care facilitează angajarea tinerilor femei și bărbați NEET



Context

În Februarie 2021, Fundația Est-Europeană a demarat proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)", finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Proiectul este  implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.
Proiectul are scopul de a contribui la incluziunea și abilitarea tinerilor NEET (care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă) prin implicarea activă a societății civile. Proiectul este orientat spre o abordare tridimensională: advocacy pentru politici publice mai incluzive; implicarea OSC-urilor în elaborarea și implementarea serviciilor incluzive concentrate pe tinerii și tinerele NEET; implicarea activă a OSC-urilor în elaborarea și implementarea măsurilor pozitive orientate spre cei mai vulnerabili tineri NEET.

Scopul și prioritățile programului de granturi

Scopul acestui program de granturi este de a crea oportunități de angajare mai bune pentru tinerii NEET prin intermediul întreprinderilor sociale care vor fi gestionate de OSC.

Activități eligibile în cadrul acestui program de granturi

  • Înființarea de întreprinderi sociale sau dezvoltarea unei întreprinderi sociale existente, în ambele cazuri fiind axate pe includerea tinerilor NEET în angajare sau în educație ;
  • Oferirea instruirii profesionale, instruirii în domeniul angajării sau a instruirii pentru abilități sociale în vederea facilitării integrării în câmpul muncii a tinerilor NEET;
  • Fezabilitate din punct de vedere financiar;
  • Asigurarea contribuției ne-monetare a cel puțin 20% din partea solicitantului sau din alte surse;
  • Respectarea aspectului de protecție a mediului;
  • Explorarea soluțiilor digitale, instrumentelor și inovațiilor;
  • Implementarea proiectelor în orice regiune a ţării, inclusiv în Găgăuzia şi Transnistria.

Detalii cu privire la acest concurs  precum și fișierele necesare le găsiți aici:

Fundația Est-Europeană anunță lansarea Programului de granturi destinat OSC-uri locale care vor crea sau dezvolta întreprinderi sociale care facilitează angajarea tinerilor femei și bărbați NEE | Fundaţia Est-Europeană (eef.md)

Bugetul

Suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi este de 80 000 EUR. Suma maximă oferită per proiect nu va depăși 20 000 EUR. Perioada de implementare a proiectelor, finanțate în cadrul acestui concurs de granturi, va fi minim de 10 de luni.

Durata proiectelor și utilizarea fondurilor

Durata maximă a proiectului este de 10 luni.

Adresa, informația de contact și depunerea propunerilor de proiect:

Propunerile de proiect cu subiectul „Concurs de granturi antreprenoriat social tineri NEET” vor fi transmise prin e-mail la adresa concurs@eef.md

Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 26 iunie 2022.

Atenție! Propunerile incomplete nu vor fi evaluate. Propunerile și materialele primite nu vor fi returnate. Este necesar respectarea formatului original a documentelor atasate la anunt (Word / Excel). Nu vor fi acceptate documentele PDF sau link-uri Google docs.

Articol adaugat de: Natalia Barbu