EFES VITANTA MOLDOVA BREWERY SA în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM) anunță concurs de granturi pentru pensiunile turistice „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM”

Program de granturi mici

„PRIETENEȘTE PENTRU TURISM”

EFES VITANTA MOLDOVA BREWERY SA în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM) anunță concurs de granturi pentru pensiunile turistice cu scopul de a diversifica și dezvolta serviciile turistice și a oferi valoare adăugată experiențelor existente.

Programul de granturi are ca scop susținerea dezvoltării pensiunilor rurale cu potențial turistic. Valoarea maximă a grantului oferit unui beneficiar nu poate depăși suma de 100 000 (o sută mii) MDL. Cererea de finanțare din partea beneficiarului trebuie să fie argumentată și să ofere o viziune clară asupra alocării resurselor financiare.

Pentru a fi selectat în cadrul concursului de granturi e nevoie să respectați următoarele condiții:

 •  Prestarea serviciilor de turism ca activitate comercială înregistrată; 
 •  Întreprinderile eligibile sunt gospodăriile țărănești sau întreprinderile individuale din Republica Moldova;
 •  Întreprinderile care respectă legislația în vigoare referitor la evidența contabilă;
 •  Persoanele fizice care practică activităţi de întreprinzător în conformitate cu legislaţia în vigoare; (în bază de patentă);
 •  Întreprinderile care activează cel puțin un an în domeniu și nu au datorii la bugetul de stat;
 •  Întreprinderile care dispun de resurse suficiente pentru contribuția proprie de cel puțin 10% la valoarea grantului
 •  Întreprinderile care activează ca societatea cu răspundere limitată/ SRL

 

Vă întrebați cum ați putea valorifica grantul acordat?

 •  Dezvoltarea zonei de agrement (terasă, pridvor, grădină, platformă de vizionare,   teren de joacă pentru copii, etc.);
 •  Reabilitarea elementelor arhitecturale (prispă, coloane, acoperiș, etc.);
 •  Lucrări de reparații (instalarea ușilor, geamurilor, porții, confecționate de meșterii populari, construcția de cuptoare, plite sau lejance tradiționale);
 •  Crearea și dezvoltarea de trasee și poteci, inclusiv procurare de echipament necesar (ciclism, drumeții, călărie, etc.);
 • Diversificarea activităților propuse turiștilor, inclusiv procurarea de echipament necesar (țesut, olărit, sculptură în lemn, împletit în lozie, etc.).

 

Pentru a participa în cadrul concursului de granturi, urmează a fi prezentate Comisiei de Evaluare documentele necesare împreună cu cererea de finanțare. În contextul pandemiei COVID-19, solicitanții vor prezenta setul de documente prin intermediul unui e-mail la adresa de e-mail: director@antrim.md. Perioada deschisă pentru aplicări - 22 septembrie  – 20 octombrie 2020.

Desemnarea beneficiarilor va fi anunțată pe website-ul Efes Moldova (www.efesmoldova.md) și a ANTRIM (www.antrim.md ) pe data de 2 noiembrie 2020.

Pentru a afla mai multe detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail: director@antrim.md sau apelați la numărul de telefon: 069524572.

 

Apel de Depunere a Cererilor de Granturi Mici   „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM”  finanțat de către Efes Vitanta Moldova Brewery SA în parteneriat cu ANTRIM

Apelul de depunere a cererilor de granturi mici

 

Data lansării: 22 septembrie 2020

Data încheierii: 20 octombrie 2020

Stimate solicitant,

EFES VITANTA MOLDOVA BREWERY SA, implementează programul de susținere prin granturi mici a turismului rural denumit „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM”. Scopul proiectului este de a încuraja proiectele inovatoare și inspiraționale de dezvoltare a experiențelor și produselor turistice, care sporesc autenticitatea și diversitatea ofertei de turism domestic și receptor în Moldova, care reunește oamenii buni, care crează oportunități de venituri și de dezvoltare personală.

Obiectivul acestui apel de cereri este Susținerea turismului rural din Republicii Moldova cu diversificarea produselor turistice oferite, precum și îmbunătățirea facilităților și calității acestora pentru a poziționa Moldova drept o destinație turistică atractivă, bazată pe durabilitate, autenticitate și păstrarea tradițiilor, urmărind scopul de a impulsiona o dezvoltare accelerată și concentrată în hub-urile turistice prioritare.

Pe lângă susținerea directă a pensiunilor rurale, agro-pensiunilor, acțiunea  va mai susține activități care se axează pe reabilitarea caselor tradiționale, activități pentru odihnă activă, sustenabilă și protecția mediului înconjurător.

Partenerul Efes Moldova pentru acest proiect este Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM) - asociația profesională de afaceri de turism receptor și domestic.

NOTĂ: Nu este solicitată sau necesară prezentarea aplicației imprimate pe suport de hârtie.

 

Depunerea aplicațiilor în cadrul prezentului apel de propuneri se realizează completând Formularul de cerere.

Anexa Bugetul o găsiți AICI

(în care se menționează modalitatea de completare a bugetului, acesta urmând a fi prezentat într-o anexă separată); 

Cerințele și procedura de aplicare pot fi studiate pe acest Link 

 

Fiecare aplicant va recepționa un e-mail de confirmare a depunerii aplicației.

Procesul de evaluare va cuprinde trei etape: evaluarea formală, de conținut și aprobarea finală a rezultatelor.

În cazul apariției unor întrebări și/sau neclarități cu privire la apelul de propuneri, vă rugăm să contactați ANTRIM la adresa de e-mail: director@antrim.md sau apelați la numărul de telefon: 069 524572.

Important: Deciziile cu privire la acordarea granturilor nu pot fi contestate.

Vă mulțumim,

EVMB & ANTRIM

Alte articole:

Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.