Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a lansat Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a VII-a



Elevii din clasele a IX-XII-a din Republica Moldova și România sunt invitați să își pună la încercare creativitatea în cadrul Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a VII-a.

Competiția este organizată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA).

Tradițional, concursul este lansat pe 26 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, al cărui generic anunțat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale pentru anul 2023 este „Femeile și proprietatea intelectuală: Accelerarea inovației și a creativității”.

Scopul competiției este creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul proprietății intelectuale, formarea și consolidarea abilităților de inovare și creativitate ale tinerilor, sensibilizarea acestora asupra fenomenelor negative de contrafacere și piraterie, dezvoltarea aptitudinilor și spiritului competitiv, dar și a calităților intelectuale ale tinerilor.

Concursul este dedicat elevilor și studenților din instituțiile de învățământ secundar (clasele a IX-XII-a), profesional tehnic, secundar și profesional tehnic post-secundar din România și Republica Moldova.

Competiția va fi organizată în trei etape, după cum urmează:

  • etapa I-a: 26 aprilie – 30 iunie;
  • etapa a II-a: 1 iulie – 31 august;
  • etapa a III-a (finală): 1 septembrie – 31 octombrie.

În prima etapă, toți participanții care vor completa formularul de înregistrare: https://bit.ly/3Nf1gyH  vor fi admiși, urmând ca în etapa a doua să fie selectați doar cei care răspund corect la un set de întrebări. În ultima etapă, participanții selectați vor pregăti o lucrare (prezentare Power Point, piesă, interviu, filmuleț, studiu, desen etc.) în domeniul proprietății intelectuale, conform uneia dintre temele selectate din Lista propusă de către Organizatorii concursului.

Evaluarea lucrărilor și premierea învingătorilor va fi efectuată de Comitetul organizatoric în cadrul unei ședințe de totalizare la care vor fi invitați toți finaliștii competiției. Conform regulamentului, participanții la concurs vor putea câștiga premii atractive și vor avea oportunitatea de a se dezvolta și de a-și demonstra potențialul în acest domeniu important pentru societatea noastră.

Regulamentul îl găsiți aici: https://agepi.gov.md/ro/content/concurs-pi 

Introduceti descrierea imaginii

Articol adaugat de: Dumitru Ţugulea